Adrian Năstase năzuieşte să-l numim: Reabilitatu’

Văd că onoarea nereperată a lui Adrian Năstase simte nevoia unei reabilitări, aşa că fostul premier a depus o solicitare la ICCJ în acest sens.

În condiţiile în care s-au împlinit toate condiţiile prevăzute de lege, am depus astăzi, la instanţă, solicitarea de reabilitare judecătorească, a scris Năstase pe blogul său, convins că recuperarea reputaţiei îl poate plasa cel puţin în antecamera unei glorii la care pare că încă visează.

Reabilitarea judecătorească i-ar permite lui Adrian Năstase, până acum singurul premier condamnat, să scape de restricții şi să revină în politichie, redobândindu-și dreptul de a alege și de a fi ales. El a stat 500 de zile în puşcărie pentru corupţie, fiind eliberat pe motiv că a executat puțin peste o treime din pedeapsa stabilită în urma contopirii sentinţelor.

Dacă Năstase va obţine reabilitarea judecătorească şi se lansează din nou în politică, cel puţin vreo două televiziuni de ştiri ne vor spune, slăvind momentul, că fostul premier e chiar mai bun decât reputaţia sa.

În rest, la banii lui, mă aşteptam să-şi ridice un ditamai monumentul dominat de chipu-i cioplit în marmură. Era mai simplu, de vreme ce-i obligatoriu ca la temelia fiecărei statui să stea şi câte o reputaţie.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Adrian Năstase năzuieşte să-l numim: Reabilitatu’”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.