Adrian Severin, strivit de grija trupelor NATO din România sau ridicolul ridicat la rang de propagandă

E de notorietate retorica antioccidentală a lui Adrian Severin ca şi faptul că declaraţiile sale servesc neabătut propaganda rusă în România – prietenii ştiu de ce. De altfel, scrisoarea deschisă de anul trecut a lui Severin către Vladimir Putin, în care-l implora pe preşedintele Federaţiei Ruse ca nu cumva să includă România pe lista statelor neprietene, i-a încununat opera şi l-a acoperit definitiv de ridicol pe fostul demnitar român.

La fel de stupidă a fost şi recenta declaraţie a lui Severin pentru Sputnik, agenţia de presă a Moscovei. El spune, printre altele că, solicitarea ministerului rus de externe ca NATO să-şi retragă trupele din România nu poate fi văzută ca un act de inamiciție față de ţara noastră. Păi da, nu-i inamiciţie, cum zice Severin, e chiar ostilitate pe faţă.

Culmea e că şi Sputnik, vocea propagandei ruse, se pune într-o postură mai mult decât caraghioasă titrând: Fostul ministru de Externe Adrian Severin deslușește pentru Sputnik înțelesul solicitării MAE rus de retragere a trupelor NATO din România și Bulgaria. Incredibil, dar adevărat! Severin, strivit de responsabilitate, grăieşte adânc ca să priceapă agenţia de presă rusă, controlată de Kremlin, de ce ar vrea Vladimir Putin retragerea trupelor NATO din România. Involuntară ori nu, tâmpenia debitată de autorul articolului din Sputnik merită spor de penibilitate.

În rest, declaraţia lui Severin, cel care visează ca NATO să-și retragă trupele din România şi modul stupid în care Sputnik îi dă importanţă planetară, îmi aduce aminte de un banc de la Radio Erevan. O ascultătoare întreabă: Ce capitală e mai mare, Londra sau Anglia? Tăcere prelungită… Apoi Radio Erevan răspunde, dar tot cu o întrebare: Viorico, tu eşti? Aşa că, parafrazând respectivul banc, vedeţi şi voi ce vă iese.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Adrian Severin, strivit de grija trupelor NATO din România sau ridicolul ridicat la rang de propagandă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.