Alina Mungiu-Pippidi, blocajul şi misterul

Nu pot pricepe în ruptul capului de ce blochează Facebook-ul un articol în care arăţi că nu eşti tocmai plăcut impresionat de părerile şi atitudinea Alinei Mungiu-Pippidi. Sincer, pentru mine-i un mister ceva mai adânc decât Groapa Marianelor.

Am scris că Alina Mungiu-Pippidi combate «statul paralel» mai tovărăşeşte decât Dragnea şi propaganda rusă la un loc, iar Facebook a blocat articolul, deşi nu încalcă în niciun fel standardele comunităţi. Ba dimpotrivă, textul aderă la diversitate de idei pe care chiar FB susţine că o promovează.

Iată textul distribuit pe Facebook:

Alina Mungiu-Pippidi combate «statul paralel» mai tovărăşeşte decât Dragnea şi propaganda rusă la un loc

„Eterna şi fascinata Alina Mungiu-Pippidi pare decisă să stea pavăză pentru PSD. E mai ceva decât propaganda rusă din România.

După cum ne spune chiar ea, partidul lui Dragnea n-ar prea putea fi înlocuit, iar toţi cei care vor plecarea  PSD-ului de la putere ar fi nişte securişti.

…Noi nu putem înlocui un partid ales, fie și PSD, cu o „meritocrație” obscur selectată de urmașii Securității și impusă la USR, la PNL și la PLUS pe față…, scrie Mungiu-Pippidi în romaniacurata.ro, sub titlul: Oameni noi, preselectați de voi.

De unde pricep că PSD trebuie să rămână „veci pururi” la cârmă. Altfel, înţeleg eu, ne călăreşte Securitatea, aceeaşi care, după cum spunea chiar Liviu Dragnea, l-a condmant o dată cu suspendare, iar acum vrea să-l bage nevinovat la puşcărie.

E totuşi o mare diferenţă între liderul PSD şi gureşa Mungiu-Pippidi. Primul n-a venit niciodată cu vreun argument sau dovadă în ce priveşte „complotul” care i s-a urzit, ci doar cu o lozincă Bau-Bau: Statul ăla parale şi ilegitim, pe când, iată, doamna bate câmpii…. tovărăşeşte.

Dacă nu mă credeţi, citiţi cu răbdare textul Alinei Mungiu Pippidi, un strălucit exerciţiu de aroganţă fără fond. Uşor confuz, însă aşa o fi directiva.

Despre Securitate, mult invocată de vestita noastră politologă în textul ei, am scris de 25 de ani încoace, niciodată laudativ, sute de articole şi o carte (în doua ediţii). Motiv pentru care mai spun şi că, în respectiva speţă, Alinea Mungiu-Pippidi este o biată ignorată, îndiferent cum o învârte.”

Revenind la Facebook, să nu-mi spuneţi însă că din mister în mister vom descoperi valoarea inexistentului ori că misterul ne ţine-n viaţă, fiindcă atunci nu mai avem decât să stingem lumina. 

 

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi, blocajul şi misterul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.