Propagandei rusă anunţă că ne ducem de râpă. Doar amazoana Dăncilă ne-ar mai putea salva

Dacă ar fi să te iei după Sputnik, vocea propagandei ruse, care titrează Scandal internațional: România, forțată să comită o greșeală diplomatică, poţi crede că ne cam ducem de râpă. Ba chiar că vine Apocalipsa fiindcă Iohannis l-a recunoscut pe Juan Guaidó drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Curios din fire, am vrut să aflu, totuşi, în ce constă scandalul internaţional anunţat în titlu. Ei bine, textul articolului nu lămureşte povestea asta, doar insinuează că Dăncilă n-ar fi de acord cu Iohannis, fiindcă nu a scos o vorbă în şedinţa de guvern, legată de respectiva chestiune. Tot ce-am reuşit să aflu din articol e că Moscova ne transmite, prin intermediul angajatului ei de la Bucureşti, faptul că greșim dacă cedăm în fața intereselor americane – și a celor franceze, în Europa. Adică-i o greşeală diplomatică dacă esti de acord cu aliaţii.

Dar iată că o „nenorocire” nu vine niciodată singură. Sputnik anunţă alt „dezastru naţional de proporţii”: Răzvan Savaliuc a fost atacat – acuzații grave la adresa serviciilor! Ca să vezi. Aflu şi că n-ar fi vorba de o banală hackereală, ci de mâna celor din „perfidul SRI”. Da, pentru că Savaliuc (foto jos, dreapta)  are o bănuiala legitimă  serviciile i-a atacat lui site-ul, iar Sputnik, ditamai agenţia guvernamentală rusă, preia cu surle şi trâmbiţe bănuiala legitimă.

Si taman când era să exclam: dacă citeşti Sputnik, începi să crezi că ai în faţă programul apocalipsei în România, văd o altă ştire, despre Dăncilă. Ei bine, pozitivă. Veritabila noastră amazoană de Videle este din nou ridicată în slăvi. Petru că, zice Sputnik, i-ar fi dat o palmă lui Iohannis, după ce preşedintele a refuzat a treia oară numirea Olguţei Vasilescu. Citesc iar cu atenţie. Aflu însă că nu-i vorba chiar de o palmă, fie ea şi una politică, ci doar de opinia adjunctei lui Dragnea. Nu era Mercedes, ci bicicletă… nici vizon, ci pufoaică. Aşa că trec mai departe: Liviu Pleşoianu (foto stânga), deputat PSD, autoproclamat candidat la preşedinţie.

Sputnik nu scapă ocazia şi semnaleză, în premieră, cu sentimentul datoriei împlinite, cartea lui Pleşoianu, unul dintre răsfăţaţii propagandei ruse în România, cel care, zice Sputnik, va „înlocuită tema anihilatoare de spirit a luptei împotrivă cu tema deschizătoare a luptei pentru”, ca să fie ”altfel” pentru „românii liberi”.

Sincer, crezu’ lui Pleşoianu nu mă interesează. E de-ajuns că îndeletnicirea mă obligă să citesc grafomaniile deputatului, postate pe Facebook, cu aspect de scuipat aşternut pe asfalt de un puşti întârziat.

Intuiesc doar că, pentru Pleşoianu, „altfel” ar fi dacă ne-ar mâna el să avem „șansa Răsăritului viu, în fața tuturor celor care se abandonează lascivității istorice a Amurgului…”, aşa cum scria pe pagina sa Facebook. În traducere: „români liberi”, să spuneţi adio UE!, adio NATO!, lumina vine de la Moscova, să privim către Rusia cea vie, nu către decadentul Occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.