Alina Mungiu-Pippidi ceartă PSD pentru că nu ştie cum să ducă războiul declanşat împotriva lui Kovesi

Alina Mungiu-Pippidi nu vrea în ruptul capului ca PSD-ALDE să greşească cu „înverşunarea” împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi susţine că ar fi bine ca actuala puterea s-o lase mai moale cu anchetarea şi hărţuirea fostei şefe a DNA.

Mie se pare că, ieşind din tranşeele luptei pe care analista o poartă ca să salveze ţărişoara noastră de numai ea ştie cine, şi-a acoperit casca de oţel cu ramuri de măslin. Iar aste doar pentru a ne face să credem că-i gata pentru o misiune „umanitară” imposibilă.

…PSD și dna Florea nu fac decît să-i solidarizeze pe europeni și americani în jurul dnei Kovesi. Zilnic apar mai multe manifestări externe de sprijin pentru ea, doar datorită acestei anchete abuzive, dojeneşte Alina Mungiu-Pippidi partidul lui Dragnea, în articolul Ce e normal și ce nu e în audierea lui Kovesi, publicat în romaniacurata.ro. Partid care, ne spune ea, dă apă la moară celor care susțin că totul e o răzbunare personală a PSD și nu e nimic în neregulă cu încălcările statului de drept de către procurorii anticorupție…

Tot PSD, afirmă Mungiu-Pippidi, ar duce o bătălie pentru suveranitatea justiției dinainte pierdută atunci cînd combate de pe o poziție de inferioritate morală.

Remarc şi faptul că, la începutul articolului, Alina Mungiu-Pippidi n-a putut să se abţină să nu tragă de urechi corespondenţii presei străine de la Bucureşti, care n-ar fi chiar nepărtinitorii. Aşa că, bănuiesc, articolul ei trebuie luat şi de aceştia drept o lecţie despre cum trebuie să scrii despre PSD.

În rest, se ştie, majestoasă ori nu, ipocrizia rămâne lubrifiantul societăţii.

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi ceartă PSD pentru că nu ştie cum să ducă războiul declanşat împotriva lui Kovesi”

  1. Madam spera sa ramana definitiv prin alta tara, asa ca, incaseaza de la prostii dispusi sa plateasca cat mai mult, ca adaptarea sa fie cat mai usoara. Think tank, sau mai mult tank decat think… sau poate tic-tac…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.