Alina Mungiu-Pippidi s-a convertit: Mai nou, are simptome antiamericane

Lovită de o indigestie politică, Alina Mungiu Pippidi are simptome de americanofobie.

În pofida faptului că România a avut o poziţie rezervată faţă de tensiunile dintre SUA şi Iran, analista noastră susţinea ieri, hodoronc-tronc, că noi ne-am repezit să ne solidarizăm fără rezerve cu americanii. Din acest motiv, afirma ea, cu o inconştienţă deja consacrată, riscăm să avem un conflict cu iranienii, care, spunea tot Mungiu-Pippidi, au anunțat că vor retalia ”asimetric”, vor lovi unde găsesc un front mai vulnerabil, nici într-un caz doar în americani sau pe fronturile apropiate din Orientul Mijlociu.

Culmea e că prima declaraţie a lui Klaus Iohannis legată de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani în Irak a venit azi, iar preşedintele a făcut apel la calm, menționând şi că România are militari în Irak. Aşadar, nimic belicos. Însă dacă ne luăm după Alina Mungiu-Pippidi e nenorocire – am ajuns deja la un pas de război cu Iranul, motiv pentru care înclin să cred că doamna a avut o lungă indigestie politică. Nu, nu ne aflăm la un pas de război. Este vorba doar de faptul că Alina Mungiu-Pippidi s-a convertit mai nou, cu înverşunare, la antiamericanism. Iar de când este ea antiamericană, noi suntem nişte tâmpiţi pentru că avem bază a SUA la Devesulu şi, o citez, ne-am pus pe harta de agresiune singuri și nesiliți de nimeni.

…Dacă azi Crimeea nu mai e a Ucrainei și alte submarine sau rachete sunt din nou proiectate spre Europa, e și din cauza rachetelor plantate de noi la Deveselu, să nu ne înșelăm și să nu îi înșelăm pe români, au jucat un rol major…, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul Cum a ajuns România la un pas de război, publicat în romaniacurata.ro.
(…) Unde nu e dezbatere și gîndire critică se pot face erori majore și țara să fie angajată pe un curs fără întoarcere, fără ca vreodată să o mai poată întoarce cineva. Lideri de-ai noștri, complet aliniați cu incompetenții americani din specia cea mai agresivă sau lideri complet incompetenți, ne-au adus azi la mare risc, continuă academica analistă în articolul menţionat.

Aşadar, dacă există acum tensiuni între Iran şi SUA, noi ar trebui să urmăm cărarea luminoasă indicată de doamna, denunţând parteneriatele strategice şi, eventual, alianţele, pentru că, după cum arată ea în articol, nici ruşii n-ar mai avea de gând să ne atace, fiind de peste patruzeci de ani retrași din România. Te doare mintea!

Păi dacă tot nu ne mai atacă ruşii, poate pun ei o vorbă bună, fiind prieteni cu iranienii, ca să nu se mai crizeze Mungiu-Pippidi.

În rest, nu cred că mai e cazul să fac vreo catalogare în materie de păcătoşie, fie şi dacă ar avea umor.

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi s-a convertit: Mai nou, are simptome antiamericane”

  1. Cozmin Gusa, patronul Realitatea TV, acum inscris in PSD, spunea acum un an: >Nimeni nu mai poate sa conteste aceasta alianta publica asumata prin discurs intre Alina Mungiu-Pippidi si ceea ce inseamna guvernarea lui Dragnea. Ea este cel mai important aliat de opinie al lui Dragnea si al PSDragnea>. Cominternista isi asuma si gandirea lui Dragnea / Anti-NATO, anti-UE, cu privire spre Moscova. Tot ea a spus in 2017: oamenii care au ieșit în stradă împotriva OUG 13 au fost manipulați de către serviciile de informații, fara sa prezinte nici cea mai mica dova. Mai remarc ce i-a zis CTP după ce a fost atacat de AMP: >Ramai o inteligenta isteroida, toxica si stearpa>. Dar am mari indoilei in ce priveste inteligenta AMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.