Alina Mungiu-Pippidi, umăr la umăr cu Liviu Dragnea până la sfârşit: Dosarul Bombonica este integral penibil

Aflu cu oarece întârziere, prima dată din Sputnik, vocea propagandei ruse în România, apoi de la DCNews, site controlat de Bogdan Chirieac, despre un interviu al Alinei Mungiu-Pippidi la Antena3. După cum pricep eu, doamna vrea să ne arate cu mândrie faptul că a rămas umăr la umăr cu Liviu Dragnea, liderul PSD.

Acum la sfârşitul procesului lui Dragnea (dosarul angajărilor fictive), când toată lumea aşteaptă sentinţa definitivă, după condamnarea liderului PSD în primă instanţă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Mungiu-Pippidi ne spune din abisul experienţei sale juridice că dosarul e penibil. „Integral penibil”, ca să o citez. Şi, academic, doamna ne transmite: o fi Dragnea vinovat, dar de ce să începem chiar cu el…

Alina Mungiu, la Antena3, despre procesul lui Dragnea, conform DCNews: Dosarul Bombonica este un dosar integral penibil. Sigur că faptul s-a petrecut şi este foarte rău să îţi angajezi un ziarist la Protecţia Copilului. Dar toată această poveste… Nu numai că există nenumărate cazuri în Occident… Dar eu nu pledez pentru asta. Oamenii politici nu trebuie să folosească resursele administrative, asta e clar! Dar să începi curățenia României printr-un caz din Teleorman, de acum zece ani, la care prejudiciul total este de vreo 8.000 de euro, mult sub plafonul în care trebuia să intervină DNA

Să foloseşti nu ştiu ce servicii… I-au ascultat pe cei de la Protecţia Copilului. Deci ei au cheltuit mai mult decât prejudiciul, să îi asculte. Şi, până la urmă, cum zicea Dragnea: „I-am zis eu ăleia să nu se ducă la birou?”. A mai fost cineva condamnat pentru instigare la abuz în serviciu? De ce nu au găsit un alt caz, unul clar? Dragnea are avere, a avut o funcţie publică. Nu se poate să nu găseşti ceva… Dar dacă nu găseşti nimic, atunci gata, lasă…

De ce dă Alina Mungiu-Pippidi verdicte „infailibile” în materie de justiţie, precum: …dacă nu găseşti nimic, atunci gata, lasă…atunci gata, lasă… ?

Păi tot speră că aprecierea lui Dragnea o va face să devină superioară chiar ei înseşi. Părerea mea, vorba lui nea Nicu Văcăroiu.

5 comentarii la „Alina Mungiu-Pippidi, umăr la umăr cu Liviu Dragnea până la sfârşit: Dosarul Bombonica este integral penibil”

  1. Caracterul si mentalitatea nu depind de calitatea educatiei formale. Sa nu intelegi ce inveti este cu mult mai grav decat sa nu inveti deloc.

  2. Nimic nu-i strica doamnei atotostiutoare,atotcuprinzatoare, dar cu cat vin mai multe dedicatii PSD, cu atat mai bine

  3. Alinuta gândeste cu gusa. Îi atârna gusa precum cuoaiele lui Tariceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.