Eterna şi fascinanta Alina Mungiu-Pippidi ne spune că intrarea lui Dragnea la puşcărie omoară statul de drept

Alina Mungiu-Pippidi se lansează din nou într-o academică peroraţie. Ceva am înţeles însă de la eterna şi fascinanta noastră politologă: intrare lui Liviu Dragnea la puşcărie omoară statul de drept

…Nu sunt de acord cu o politică în care învingătorul îl bagă pe învins la pușcărie, asta omoară și democrația, și statul de drept. Dar nu văd cale de întoarcere la români, unde serviiciile controlează așa de mult din joc și au interes să țină partidele slabe și dependente ca să cîștige ele influență…, scrie doamna a în articolul Calea înainte!, publicat în romaniacurata.ro.

Traducând eu din română în română, chiar şi pentru că s-a ferit să-l numească pe fostul lider al PSD, înţeleg că Opoziţia, în cârdăşie e cu statul paralel, l-a trimis pe Dragnea la Rahova, nu justiţia. N-ar fi totuşi chiar o noutate. Asta spunea şi corifeul Codrin Ştefănescu, tocmai trimis de PSD la un curs intens de reciclare. La fel grăia şi deputatul Rădulescu Mitralieră – ca să dau doar două exemple.

Sincer, nu aşteptam ca şefa Societăţii Academice Române (sună popos, dar nu e vina mea) să recunoască faptul că tot bate câmpii cu graţie. Speram doar să sugereze cumva că azi e ceva mi inteligentă decât ieri. Din păcate, în articolul Alinei Mungiu-Pippidi nu am dat decât de o altă pretențioasă emfază, care nu cred că-i mai foloseşte nici măcar lui Dragnea.

Citeşte şi: Alina Mungiu-Pippidi, umăr la umăr cu Liviu Dragnea până la sfârşit: Dosarul Bombonica este integral penibil

Un comentariu la „Eterna şi fascinanta Alina Mungiu-Pippidi ne spune că intrarea lui Dragnea la puşcărie omoară statul de drept”

  1. O manipulatoare dolofana care nu vrea sa stie ca mustaciosul corupt, era deja condamnat de doua ori; 2 ani cu suspendare (definitiv) si 3,6 luni in prima instanta! Luni, 27 Mai, pedeapsa a ramas DEFINITIVA! Atit! Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.