Alina Mungiu-Pippidi varsă lacrimi de crocodil pentru Laura Codruţa Kovesi

Alina Mungiu-Pippidi vrea să ne arate, încă o dată, faptul că ipocrizia este liantul societăţii. Iată, brusc, s-a hotărât s-o apare pe Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, atenţionează PSD că se poate confrunta cu un dezastru de PR în urma operaţiunii „Inculpat procurori anticorupție”. Să vezi şi să nu crezi!

Aşadar, arată Mungiu-Pippidi în articolul Punerea Laurei Codruța Kovesi sub control judiciar e o mizerie stupidă, publicat în romaniacurata.ro, Adina Florea, procuroarea care o anchetează acum pe Kovesi, după ce a încercat să-i ia locul, procedează exact aşa cum ar fi acţionat fosta şefă a DNA în dosarul „Bombonica”. Pentru că, spune politoloaga noastră, în acel dosar Kovesi ar fi creat arme care, acum, s-ar întoarce împotriva ei.

Cred că nu vă surprinde faptul că a dat drept exempl chiar dosarul în care Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost condamnat, în prima instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare (sentinţa nu este definitivă), condamnare care, sugerează Alina Mungiu-Pippidi, ar fi fost exagerată. De unde trebuie să înţelegem că „blestemul” lui Dragnea, chipurile condmanat pe nedrept, a căpătat şi contur – procuroarea Florea.

…De asemenea, cum spunem o minoritate dintre noi de vreo doi ani, e de discutat daca eventuale abateri administrative (presupunând ca vor fi dovedite), cum ar fi eșecul de a sancționa un abuz al unor subordonați sau plata neortodoxă a unui serviciu sunt mai mult decât niște abateri administrative și deci ar trebui trecut în penal înainte de a fi stabilit abuzul administrativ. Din păcate, cam acesta e și procesul „Bombonica”, deci nu se adeverește decât ce tot spun în van: nebun e cel care creează arme care pot fi intoarse politic contra lui și creează zone neclare în care nu se iau prizonieri și sunt doar menite să provoace victime, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul menţionat mai sus.

Însă există şi un sâmbure de adevăr în articolul Alinei Mungiu-Pippidi: toată comunitatea procurorilor anticorupție din lume se adună în spatele LCK azi pentru că li se poate întâmpla și lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.