Apologia crimei pusă pe soclu şi numită virtute. Nişte indivizi, care se dau comunişti, terfelesc memoria celor ucişi în Experimentul Piteşti

Trebuie să ai mult tupeu ca să pui crime împotriva umanităţii pe un soclu, iar apoi să le cataloghezi drept virtute. Aflu că nişte indivizi, dintre care unii susţin că fac parte din Uniunea Tineretului Comunist, care ar fi „aripa tânără şi viitorul” unui ipotetic Partid Comunist din România (PCdR), încearcă să iasă din anonimat făcând apologia atrocităţilor comise de regimul prăbuşit în 1989.

Respectivii s-au fotografia, miercuri, 18 septembrie, lângă un steag comunist, cu stea seceră şi ciocan, în faţa clădirii fostei închisori Piteşti, acolo unde acum se află spațiul memorial al fostul penitenciar. Apoi, ei au postat fotografiile pe Facebook, însoţite un mesaj revoltător la adresa memoriei victimelor Experimentul Piteşti, care însă le poate aduce şi o condamnare.

Ieri, o delegație PCdR a sfidat cu mult curaj mizeria fascistă numită „Memorialul închisorii Pitești” unde jegurile anticomuniste au primit pedeapsa meritată în timpul tovarășului Gheorghiu-Dej. Glorie eternă tovarășului Gheorghiu-Dej! Glorie eternă Armatei Sovietice eliberatoare!, scrie pe pagina de Facebook intitulată Uniunea Tineretului Comunist. Tot din respectiva pagină aflu că gruparea, care ar avea deja un martir, îi cataloghează pe capitalişti drept criminali ori că în PCdR (oficial, nu există -n.m) nu se pot înscrie duşmani ai Revoluției (nu se ştie exact care revoluţie – n.m.), susținători ai Chinei actuale, putinisti, rasiști, xenofobi sau fanatici religioşi ori dușmani ai Coreei de Nord sau ai tovarăşilor Stalin și Mao.

Paginile PCdR şi UTC de pe Facebook sunt pline de mesaje extreme, formulate într-un stil stalinist anacronic, ameninţător şi radical.

Revenind la apolgia crimei, Codul penal prevede că apologia infracțiunilor se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. În cazul nostru, uteciştii au lăudat public criminalii care au pus în practică Experimentul Piteşti, un program sălbatic de dezumanizare, iniţiat în închisoarea de la Piteşti pentru reeducarea celor care ar fi contestat regimul instaurat de sovietci, după 1947, prin bătăi crunte, umilire, tortură fizică şi psihică de neimaginat. La Piteşti, s-a mers până acolo încât prizonierii erau obligaţi de anumiţi colegii de celulă, deveniţi torţionari, să-şi mănânce propriile fecale.

S-a scris mult despre ororile Experimentului Piteşti, iar celebrul scriitor rus Aleksandr Soljeniţîn, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, martor al atrocităţilor din lagărele de muncă sovietice (Gulag), considera că Experimentul Piteşti a fost cea mai teribilă barbarie a lumii contemporane. Şi istoricul François Furet, membru al Academiei Franceze, eticheta Experimentul Piteşti drept una dintre cele mai cumplite experienţe de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastră.

Între 1949 şi 1952, în penitenciarul Pitești au murit, în urma torturilor la care au fost supuși, între 100 și 200 deținuți. Însă cifrele par a fi departe de realitate. Deocamdată, nu se cunoaște numărul total al celor ucişi. Asta pentru că certificatele de deces au fost falsificate de autorităţile comuniste de atunci.

Totuşi, implicarea autorităților în ororile de la Pitești a fost recunoscută, indirect, chiar de regimul comunist condus de Gheorghe Gheorghiu-Dej, acum un idol a celor din PCdR. Ţn 1957, au făcut ceva puşcărie niscai responsabili mărunți de la închisoarea din Pitești, pentru că barbaria n-a putut putea fi muşamalizată pe deplin, deşi comuniştii deţineau puterea. Vezi şi procesul lui Eugen Țurcanu.

În rest, PCdR nu apare pe lista partidelor politice înregistrate la Tribunalul Bucureşti. Acolo găsim, la poziţia 95, PARTIDUL COMUNIȘTILOR, iar la poziţia 135 PARTIDUL COMUNIST ROMÂN – SECOLUL XXI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.