Aştept ziua în care şi Băsescu o să ne spună: „Hoţul neprins e negustor cinstit!”

Preţurile la combustibili au crescut cu peste 15% în 2010. Este posibil ca la sfârşitul acestui an benzina să ajungă la 7 lei litrul, cu toate consecinţele de rigoare.

Senin, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, i-a raportat premierului – şi implicit celui care este deasupra lui Boc – faptul că preţu-i corect. În opinia sa, nu există elemente care să indice încheierea unei înţelegeri între companiile petroliere, pentru majorarea preţului carburanţilor.

În mărinimia sa,  mahărul de la Concurenţă s-a adresat şi pulimii, binevoind să-i transmită că e cazul să se împace cu scumpirea galopantă. „Hoţul neprins e negustor cinstit!”, susţine Chiriţoiu, care n-are date care să confirme încălcarea legii.

Ce nu poate spune limpede deşteptul ăsta este de ce în Austria care nu are rezerve petroliere – şi dau  întâmplător acest exemplu – preţul la combustibili este mai mic decât în România, însă oferă un răspuns de pomină: „Nu ştiu (de ce-i mai ieftină în Austria –n.m.), asta mi se pare ciudat şi mie. Mă voi consulta cu proxima ocazie cu omologul meu”.

România. Potrivit statisticilor europene, în perioada 12.01.2009 – 20.12.2010, litrul de benzină s-a scumpit cu peste 71% (Euro). Şi asta, în condiţiile în care  produsele petroliere au înregistrat o scădere de 6% în 2009. În 2010, scăderea a fost de 10%. Dacă în ianuarie 2009, preţul benzinei era mai puţin de 3 lei, în decembrie 2010, acelaşi produs costa aproape 5 lei.

Traian Băsescu a zis că toată povestea cu scumpirea ni se trage de la Năstase, care a oferit austriceilor şi zăcămintele de petrol. Aşa este, dar asta nu înseamnă că acum trebuie să admiţi explicaţiile puerile ale unui Chiriţoiu. Dintr-o dată, nu mai eşti preşedintele jucător, ci doar unul copleşit de fatalitate.

Eu aştept cu interes – ori cu proxima ocazie, ca să-l citez pe boier Chiriţoiu – ziua în care scandalul legat de majorarea preţului benzinei o să dea p-afară, iar preşedintele ne va spună,  cu mâhnire în glas, la TVR: „Hoţul neprins e negustor cinstit!”.

5 comentarii la „Aştept ziua în care şi Băsescu o să ne spună: „Hoţul neprins e negustor cinstit!””

  1. T.B poate sa spuna si mai mult, de fapt s-a si dovedit: ca in Ro.manika chiar si Hotul(hoata) poate fi OM CINSTIT (VEZI cazul Ridzi,Anastase Senat,Udrea trumpa &comp. in cazul ALRO,mai vrei Don Emilio!Ca de20j de anisori,B A L A N T A a devenit S T R A M B A !Si noi deabia doar NE LAMENTAM!

  2. Berbecul ala de Chiritoiu ar fi bina sa spuna care este ponderea accizelor din pretul final la pompa. Iar berbecii din Guvern ar face bine sa scada accizele care, din cate stiu eu, depasesc 70 % din pretul platit la pompa.

  3. Nu inteleg acum de ce va plange-ti! nu voi l-ati ales ? Ati crezut ca va da marea cu sarea si na ca acum v-a dat de va saturat! o sa ajungem vai de mama noastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.