Atunci când flamboaiantul Cozmin Guşă profeţeşte, se întunecă cerul şi raţiunea are coşmaruri

Dacă la Moscova ploua, Cozmin Guşă îţi deschidea umbrela la Bucureşti, în pofida cerului senin. Ei bine, mai nou, la rigoare, Guşă, cel care controlează Gold FM, singurul post de radio din România amendat drastic de CNA pentru propagandă rusă, îi contrazice chiar şi pe înfocaţii propagandişti ai lui Putin. Pentru cauză, fireşte.

După puternica ofensivă ucraineană de la Harkov, soldată cu recucerirea unui vast teritoriu de către trupele lui Zelenski, prezentatorul tv Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Putin din mass-media rusă şi, poate, întâiul propagandist al Kremlinului, a solicitat ca generalii care au permis trupelor ruse să se retragă din Ucraina să fie împușcați. Da, aţi citit bine: împuşcaţi. Nu există nicio justificare, mulți șefi în uniformă (nu pot să le spun comandanți) merită să fie demiși, iar unii dintre ei ar trebui să fie împușcați și pot chiar să spun câteva nume, a scris Vladimir Soloviov pe contul său de Telegram. Şi alte voci din mass-media rusă de stat și-au exprimat nemulțumirea legată de modul în care au luptat trupele lui Putin în regiunea Harkov.

Ei bine, Cozmin Guşă, flamboaiant cum îl ştim, a vrut să arate iar că va fi ce-a fost şi, la rigoare, chiar mai mult decât atât. Pe scurt, la Gold FM, post de radio pe care Guşă îl controlează, el acreditează ideea că, de fapt, la Harkov, rușii i-ar fi atras pe ucraineni în această ofensivă (…) tocmai pentru a-i scoate din fortificațiile lor bine consolidate (…) o adevărată capcană menită să decimeze cât mai mulți militari ucraineni și aliați.

Şi iată cum, fără nici cel mai mic argument, Guşă, se afundă iar în abisul prorocirilor cu aspiraţii şi îl combate chiar pe propagandistul preferat al lui Putin, afirmând, într-un exerciţiu de ridicol greu de egalat, că generalii ruşi cărora Soloviov le vrea pieire, i-ar fi făcut mat pe ucraineni. Şi astfel, cel care controlează Gold FM demonstrează încă o dată că e decis să le servească ascultătorilor inepţii călăuzitoare, aduse pe aripile vântului de la răsărit, în forme concise, memorabile, aforistice.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Atunci când flamboaiantul Cozmin Guşă profeţeşte, se întunecă cerul şi raţiunea are coşmaruri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.