Bacalaureat – cronica unei prăbuşiri demult anunţate

Un elev s-a împuşcat în cap fiindcă n-a luat Bac-ul.

De câteva zile, toată lumea discută despre rezultatele dezastruoase ale Bacalaureatului de anul ăsta – cel mai slab din ultimii 20 de ani. Chestiunea a devenit fierbinte. Fireşte, Opoziţia dă vina pe Putere şi viceversa.

Unul din doi elevi a promovat bacalaureatul în acest an, multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor, procentul celor care au luat examenul este mult mai mic faţă de anul trecut.

Până ce vor fi găsiţi vinovaţii, probabil nişte acari Păun, avem în faţă realitatea crudă. Bacalaureatul de anul acesta reflectă România reală.

Da, România reală lipsită de o minimă cultură şi pentru că citeşte cărţi, reviste şi ziare în proporţie de… 7%. Suntem într-un colaps intelectual de multă vreme, dar ne facem că nu vedem.

Lipsa de instruire care bântuie plaiul mioritic a ieşit acum la suprafaţă ca untdelemnul pentru că supravegherea competiţiei de capacitate a fost strictă. Nu s-a putut copia. Iată însă că, din păcate, ne confruntăm cu tragedii.

Iar dacă liceele de stat sunt o bombă cu ceas, cred că nu mai este cazul să vă spun ce rezultate reale au facultăţile particulare – adevărate bombe de distrugere în masă. Acolo – unde se vor îndrepta mulţi dintre elevii care au luat Bac-ul, precum şi cei care îl vor promova ceva mai târziu – totul e permis. Acolo, la particulare, niciodată, dar niciodată nu vor fi montate camere de supraveghere la examene.

4 comentarii la „Bacalaureat – cronica unei prăbuşiri demult anunţate”

 1. Ramane de vazut ce se intampla si cu facultatile alea particulare, fabrici extrem de profitabile in productia de bucati de carton pe post de diplome…

  Faptul ca mai bine de jumatate din absolventii de liceu 2011 raman pe dinafara din cauza Bacalaureatului…poate da de gandit smenarilor cu cravata de la facultatile particulare! De ce? Simplu! Pentru ca vor pierde armate de fraieri indolenti si agramati care, altfel, ar fi urmat cursurile acestor „facultati”.

  Restul, cei care au trecut cu bine examenul de Bacalaureat…vor alege, sunt convins, facultati sarioase DIN OCCIDENT sau din tara!

  Articolul ar trebui citit de Daniel FUNERIU si de toti ceilalti functionari din Ministerul Educatiei! Le-ati dat o idee foarte buna care ar putea duce la un tsunami in invatamantul superior particular!

  Domnul FUNERIU, ati inteles?

 2. cine sustine ca la bac nu s-a copiat sa intrebe un profesor corector….la bacul asta incoruptibil s-a copiat ca la balamuc…cu camere sau fara camere…sunt teze cu greseli de om care copiaza dupa o copiuta ilizibila…multe,multe….

 3. bai acesta…nu te mai erija in ziarist…tu esti doar un biet pozar esuat si asta vei ramane…nu ai condei si cu asta basta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.