Baloanele umplute cu plăsmuiri ridicate de Cozmin Gușă plutesc doar până la genunchiul broaștei

Cozmin Gușă e din ce în ce mai convins că, dacă știrbește măcar o așchie din soclul statuii lui Volodimir Zelenski, îl poate scoate din istorie. Ce iluzie! Cert e însă că mulți dintre internauții care-l urmăresc pe FB nu sunt chiar naivi, ba dimpotrivă, taxând aprig ficțiunile abisalului nostru analist.

Pentru a fi digerabile, teoriile conspirației au nevoie de condimente. Însă, de pildă, ce furnizează ieri Gușă sub titlul: …Lovitură de stat în Moldova…, sforțându-se din răsputeri să nu treacă neobservat de omul care face revista presei la Ambasada Rusă, n-are credibilitate nici cât negru sub unghie. E doar un searbăd fonfleu. Bref, Gușă se jură cu mâna pe cravata sa de pionier că nu rușii doresc s-o dărâme prin forță pe Maia Sandu, nici pomeneală, ci – mare atenție! – Zelenski plănuia să atace Transnistria cu soldați ucraineni deghizați în militari ruși. De ce? Ca să bage și România în război, dar conspirația a fost curmată de Putin. Sateliții celui din urmă au fost din nou vigilenți, denunțând public complotul și salvând astfel Basarabia de ucrainieni. Abracadabrant! Infodemie la pătrat!

Firește, fonfleurile lui Gușă nu-s chiar o surpriză, însă omul e neatent. Il ia valul. Grafomania, deh. Iar infatuarea care-i garnisește gogorițele este total opusă prudenței. Așa că baloanele umplute cu plăsmuiri pe care el le ridică, încă de la începutul invaziei în Ucraina, plutesc doar până la genunchiul broaștei.

Dar azi nu vreau să comentez mai mult născocirile lui Gușă. Prefer să dau cuvântul cititorilor săi. Mai jos, dar trei păreri. Însă, cine dorește, poate să intre pe pagina sa de FB, ca să vadă exact cum arătă o demolare, în pofida eforturilor trolilor care se căznesc să închine ode fierbinți geopoliticianului nostru.

Bogdan Ned, comentariu pe FB la textul lui Gușă: … Lovitură de stat în Moldova…
Mereu zici ca Zelensky e nasol, Ucraina e nasoala, America e nasoala, Biden e si mai nasol, tot occidentul e nasol, etc… pai daca Rusia e raiul civilizatiei si al corectitudinii pe pamant, de ce nu te muti acolo tovarase Gusa?! De ce ti-ai trimis fiica la studii in Scotia daca spui mereu ca e asa rau occidentul? De ce nu ai trimis-o la studii la Moscova, la Minsk sau la Beijing?!

Paul Bande, comentariu la același text
Ai dracu rau nato astia, se lasa pacaliti de Zelenski si Maia si nu ii lasa pe rusi sa isi planteze panselutele in Ucraina si Moldova si pe unde mai vor, pentru ca rusii sint cavalerii democratiei, libertatii, a legilor internationale, a drepturilor omului, a suveranitatii popoarelor si a tot ce e mai bun. Ei vor tot binele din lume si nu ii lasa astia domle.

Borlowan Peter, ibidem
Dl.Gusa !
A-ti fost pentru mine un model intelectual ,un reper
(…) Insa nu pot sa cred ceea ce afirmati in toata aceasta propaganda pro-rusa ,de-a prea-slavi un agresor ,un tiran,un dement ba chiar dilau mintal ,de-a mediatiza spiritul comun al antisemitismului traditional rusesc.
Eu ma intreb doar pe buna dreptate unde va este credinta , intelepciunea …
Presupun ca salasluieste discret in lacrimile intepenite ale victimelor din gropile comune in spaima impietrita a ultimului strigat de disperare,a copiilor orfani ramasi,in raceala de sfarsit de lume,a mormintelor anonime.
Va calc usor pe rana memoriei pe care o aveti.
Cu stima!

Citește și:

Un comentariu la „Baloanele umplute cu plăsmuiri ridicate de Cozmin Gușă plutesc doar până la genunchiul broaștei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.