O țară tristă, plină de umor: La RTV-ul fugarului Ghiță, interviu promo cu vicepreședinta unui partid pro-rus, inființat tot de un fugar

Trăim într-o țară tristă, dar plină de humor, vorba poetului.

Aflu că România ar fi pregătită să ajute Republica Moldova în orice scenariu, pe fondul temerilor că Rusia încearcă s-o destabilizeze, ba chiar să impună un guvern marionetă la Chișinău. Nu întreaga noastră țărișoară însă. De pildă, tocmai postul care s-a intitulat România TV propagă clar și concis narativele anti-occidentale ale unui partid pro-rus din RM, întru marea fericire a Kremlinului.

Deunăzi, RTV, televiziunea fugarului Sebastian Ghiță, i-a oferit microfonul, cu generozitate, Marinei Tauber, vicepreședinta ȘOR, partidului pro-rus înființat de Ilan Șor. Cel din urmă (ce coincidență!) este tot fugar, judecat peste Prut într-un dosar legat de furtul unui miliard de euro din băncile Republicii Moldova. Nu știu încă dacă există un acord de asistență mutuală și avantaj reciproc între cei doi moguli care au spălat putina din cauza problemelor cu justiția. Până ce vom afla, putem spune că Marina Tauber, și ea judecată în dosarul miliardului furat, organizatoare a protestelor instrumentate de Rusia în RM, după cum susține Maia Sandu, a înfierat cu adâncă mânie, grație amfitrionului Victor Ciutacu, actuala orientare pro-occidentală a Chișinăului. Cred că nu trebuie să vă mai spun că lui Ciutacu nu i-a dat prin cap s-o tulbure cu vreo întrebare incomodă pe invitata Tauber, deși ea se află în fruntea unui partid care reprezintă interesele Rusiei. Și, firește, nici să ceară un punct de vedere autorităților din Republica Moldova.

În rest, sper să nu treacă un ditamai cincinalul până ce voi afla și punctul de vedere al CNA legat de toată această tărășenie propagandistică, fie și unul realizat în patru ani și jumătate, precum în vremuri nu de mult apuse.

Citește și:

Un comentariu la „O țară tristă, plină de umor: La RTV-ul fugarului Ghiță, interviu promo cu vicepreședinta unui partid pro-rus, inființat tot de un fugar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.