Băsescu l-a desemnat premier pe Ponta în pofida faptului că tocmai era imatur pentru această funcţie

Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Victor Ponta. Adică, pe „copilotul” care nu putea fi „pilot de ţară”. Surpriză însă! Respectivul „copilot” acceptă dificila misiune, uitând că, doar în urmă cu o lună, considera „greu de realizat” o colaborare între şeful statului şi un ipotetic guvern condus de el. Iată că acum misiunea nu-i chiar imposibilă.

Să ne întoarcem  în urmă cu un an. Atunci, Băsescu spunea că Ponta este „un om care n-are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri”, acceptând doar menirea de copilot. În consecinţă, era exclus ca liderul PSD să conducă o ţară din fotoliul de premier.
„Domnul Ponta este copilot la o maşină. Dânsul mai participă la raliuri şi are sponsori necunoscuţi, deşi se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăştia necunoscuţi a reuşit să ajungă copilot. El stă în dreapta conducătorului. Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doar copilot? Deci un om care n-are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri. Este copilot în maşina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poţi să-i dai ţara în mână? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru”, tuna Traian Băsescu la tv.

Iată însă, lucrurile s-au schimbat radical, iar acum „neprihănita” cu sponsori necunoscuţi, căruia nu-i dădea nimeni volanul în mână, a fost numit premier chiar de către Băsescu. Adevărat, consecvenţa nu este cea mai mare şmecherie în politichie. Probabil că responsabilul nostru preşedinte doreşte să ne convingă, din nou, de faptul că o consecvenţă prostească este sperietoarea minţilor mărunte. De unde, pricep eu, în politica de pe malurile Dâmboviţei inconsecvenţa – de ambele părţi (putere, opoziţie) – nu-i un handicap, mai ales atunci când este ambalată într-o ipocrizie fără intermitenţe.

Un comentariu la „Băsescu l-a desemnat premier pe Ponta în pofida faptului că tocmai era imatur pentru această funcţie”

  1. Ipocrizia este una dintre tarele morale cele mai raspandite la om. Nu doar cei implicati in politica sunt ipocriti, ci majoritatea oamenilor.

    Politicienii fiind si ei oameni, poarta cu sine aceasta ipocrizie zilnic! Manifestarea ipocriziei este evidenta, in mai toate actiunile lor. Este insa la fel de evidenta la mai toti oamenii mai ales atunci cand e vorba de subiecte tabu.

    Sigur ca e extrem de deranjanta aceasta ipocrizie insa nu mai putin deranjanta decat ipocrizia „omului de rand”. N-as trata atat de aspru ipocrizia pe cat as condamna reaua intentie, rautatea gratuita, impostura, lasitatea si minciuna pe post de politica de stat.

    Toate la un loc si fiecare in parte…fiind „componente” ale moralitatii indoielnice a oamenilor (in general) si a romanilor (in particular).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.