Băsescu vs Ponta sau victimizarea şi procentul

La 4 iulie, spuneam că victimizarea lui Traian Băsescu o să-l relanseze în viaţa politică. Sincer, nu trebuie să fii vreun mare isteţ pentru o asemenea profeţie.

Aşadar, pe scurt, premierul Victor Ponta are acum o cotă de încredere de 38,1%, faţă de 43,1%, în mai a.c., după instalarea la Palatul Victoria, iar Băsescu creşte.

În timp ce Victor Ponta cade vertiginos şi fără precedent la capitolul încredere, Traian Băsescu prinde valul – potrivit unui sondaj realizat de IMAS în luna iulie. Mai mult, are cea mai înaltă cotă din ultimii doi ani  – 15,5%. Vă reamintesc că, la încredere, Băsescu scăzuse până la puţin peste 8%.

Se ştie că institutul de sondare amintit mai sus este apropiat PSD, motiv pentru care dezvălui că mai există un sondaj asemănător, comandat de PDL, în care Băsescu are cam 30% cotă de încredere. Probabil că adevărul e undeva la mijloc, însă reîncărcarea lui Băsescu este o realitate.

În rest, politicienii noştri se cred în continuare nemuritori, iar  Ponta încă mai face guverne – oameni noi, de încredere, la vremuri noi, dar tulburi.

În ce ne priveşte, speranţa moare ultima. Poate că, totuşi, conduşi de aceşti lideri,  nu o s-o apucăm spre Belarus, în zbor. Fiindcă, dacă ajungem chiar acolo, nu ne mai salvează nici Dracu.

2 comentarii la „Băsescu vs Ponta sau victimizarea şi procentul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.