Bătălia pe care PSD a declanşat-o împotriva lui Kovesi face parte din războiul împotriva UE, iar propaganda rusă pune umărul

După ce Bruxelles-ul a arătat că o agreează pe Laura Codruţa Kovesi pentru conducerea Parchetului European, servanţii puterii de la Bucureşti au declanşat „jihadul” împotriva fostei şefe a DNA, iar Antena3 „trage” cu toate armele din dotare.

Printre „jihadişti” i-am văzut pe Mircea Badea, Olguţa Vasilescu, Rădulescu Mitralieră, Adrian Ursu, Mugur Ciuvică, Liviu Pleşoianu, Ingrid Mocanu, iar încununarea efortului lor a venit destul de repede: Kovesi este citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Nu doar politicieni din PSD ori angajaţii oficinei Antena3, ci şi propaganda rusă o înfierează cu mânie proletară pe Kovesi. De pildă, Sputnik, agenţie guvernamentală rusă, a publicat azi nu mai puţin de patru articole împotriva fostei şefe a DNA, iar ziua încă nu s-a sfârşit.

În opinia fostei şef a DNA toată tărăşenia-i o răzbunare: „Este o răzbunare pentru demersul făcut la CEDO, că am trecut de filtru şi Guvernul are termen până în 18 martie să îmi propună o înţelegere amiabilă, altfel procesul se va judeca pe fond. Nu se încearcă aflarea adevărului, ci să fiu oprită să ocup această funcţie”, susţine Kovesi.

Reamintesc – ea a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA.

Laura Codruţa Kovesi, favorită pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al Parchetului European, s-a clasat pe primul loc la selecţia organizată de comisia de specialişti, care a transmis lista primilor trei clasaţi după interviul de la finalul săptămânii trecute. Marile grupuri din Parlamentul European, în frunte cu popularii europeni, și-au anunțat deja sprijinul – Germania, Franța, Olanda o susţin pe Kovesi, în pofida imaginii negative pe care vrea să i-o creeze puterea de la București.

Însă un eşec al lui Kovesi ar aduce urale în PSD-ALDE. Totodată, ar fi catalogat de cei care conduc azi România şi drept o victorie în faţa celor mai importanţi lideri ai UE, care critică din ce în ce mai aspru asaltul pe care coaliţia de guvernare de la Bucureşti, condusă de Dragnea şi Tăriceanu, îl dă împotriva justiţiei şi a statului de drept.

Deocamdată, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, cel care a revocat-o pe Kovesi de la DNA, se spală pe mânii, afirmând că nu are nicio legătură cu citarea lui Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Dacă Kovesi se va prezintă la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, Adina Florea, favorita lui Toader, ar putea să îi aducă la cunoștință începerea urmării penale.

Nu am nicio legătură cu acest dosar. Nu am făcut și nu fac referiri la cauzele judiciare„, a declarat, Toader.

În timp ce Toader spune că n-are habar de anchetarea lui Kovesi, presa străină reacţionează

De pildă, Reuters şi The New York Times dezbat cazului Laura Codruța Kovesi, candidat pentru postul de Procuror European, suspectă într-un dosar al recent ănfinţatei secții pentru magistrați.

Știrea agenției Reuters, preluată de The New York Times, arată că ”nou înființata secție pentru magistrați amenință independența justiției și statul de drept, potrivit Comisiei Europene, Departamentului de Stat al SUA și a multor magistrați români”.

Avertismentul lui Iohannis

UPDATE/ Klaus Iohannis: „Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kovesi, conducerea acestei secții având o imensă răspundere în acest sens”.

Preşedintele averizează: „Secția specială pentru anchetarea magistraților nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă și intimidare a magistraților și procurorilor”. El reamiteşte că a contestat încă de la început înființarea acestei structuri, „sever criticată și de către Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanții de independență în raport cu factorul politic și poate afecta încrederea cetățenilor în justiție”.

Iohannis susţine, într-un comunicat, că „lupta anticorupție va continua în România, în ciuda oricăror eforturi agresive ale celor care își doresc să controleze justiția și să îngenuncheze statul de drept” și a atenționat majoritatea PSD-ALDE „să înceteze să mai facă și alți pași înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.