Bine ar fi fost dacă autorităţile o combăteau pe Monica Pop de când bătea câmpii despre oamenii călcați de tren

Chiar mă miră faptul că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a hotărât s-o acuze pe Monica Pop de afirmaţii fără fundament şi dezinformare la Antena3, fie şi pe pagina de Facebook a DSU.

Aşadar, într-un clip postat pe Facebook, DSU arată că Monica Pop bate câmpii atunci când neagă faptul că 9 din 10 persoane decedate în secțiile de ATI sunt nevaccinate, ca şi atunci când ea spune – nu e adevărat că, pe măsură ce tot mai mulți oameni se vaccinează, scade presiunea pe secțiile de terapie intensivă.

Dezinformările și afirmațiile fără fundament, fără o bază  concretă, nu fac altceva decât să influențeze negativ opinia publică, lăsând să planeze în mentalul colectiv incertitudinea și neîncrederea în vaccin, singura armă pe care o planetă întreagă a folosit-o și o folosește în continuare, în scopul protejării vieții tuturor, scrie DSU în legătură cu afirmaţiile medicului oftalmolog Monica Pop.

Mai bine mai târziu decât niciodată. Însă dacă autorităţile combăteau aiurările Monicăi Pop încă de pe vremea în care spunea că oamenii călcați de tren ar fi înregistraţi ca morți din cauza noului coronavirus, ca să dau doar un exemplu din potpuriul de tâmpenii debitate de ea la tv, alta era situaţia acum. Atât în ce priveşte vaccinarea, dar mai ales în ce priveşte încrederea populaţiei în măsurile impuse de autorităţi pentru combatere a noului coronavirus.

Şi nu doar Monica Pop trebuia să primească replici ferme la dezinformări crase, ci şi armata de părerişti, politicieni (în frunte cu madam Şoşoacă) ori influenţări. Timp de doi ani aceştia au spus inepţii la tv, fără să primească vreo ripostă pe măsură din partea celor care gestionau pandemia.

În rest, da, mai bine mai târziu decât niciodată sper să spună şi medicii care luptă din răsputeri să-i pună pe picioare pe toţi cei aflaţi la terapie intensivă.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Bine ar fi fost dacă autorităţile o combăteau pe Monica Pop de când bătea câmpii despre oamenii călcați de tren”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.