George Simion a scos din nou cuvintele bombastice la defilare

Parchetul de pe lângă ICCJ deschide un dosar penal fiindcă AUR a minimalizat Holocaustul, iar George Simion, care va fi audiat în acestă cauză, scoate din nou cuvintele bombastice la defilare. Adică, a spus Simion la RTV: Noi avem încredere în justiţie şi în poporul român că o să ne sară în ajutor….

Traducând din română în română declaraţia lui Simion, poporul român înseamnă, de fapt, niscai susţinători AUR. Aceştia, sugerează el, vor sări în ajutor punând de-o revoluţie, dacă Parchetul va formula acuzaţii împotriva liderilor AUR, iar, ulterior, tărăşenia se va tranşa în justiţie. Încă o dată, declaraţiile emfatice ale lui Simion, care-şi vede eterogenii săi susţinători mărşăluind pe străzi şi cântând, ba Sfântă tinereţe legionară, ba Internaţionala, în funcţie de convingeri ori nostalgii, arată că lucrurile văzute prin ceaţă par minunate.

De fapt, Simion se poate baza doar pe câteva mii de susţinători şi pe propaganda rusă, care îl tot aplaudă. Însă asaltul Parlamentului de la sfârşitul anului trecut a demonstrat că AUR, cu tot cu madam Şoşoacă, tocmai amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, n-are nici cu ce, nici cu cine s-o pună de-o revoluţie. Una capabilă să instaleze un regim autoritar, dogmatic şi potrivnic UE, aşa cum ar dori Sputnik, agenţia de presă a Moscovei.

În rest, da, grandilocvenţa din ce în ce mai vizibilă a liderului AUR îi cam macină aproape toate ideile creţe, în pofida faptului că Victor Ciutacu, realizator la RTV de emisiuni pestilenţiale, susţine că Simion se mișcă beton, din punct de vedere politic.

Citeşte şi:

12 comentarii la „George Simion a scos din nou cuvintele bombastice la defilare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.