Câinele moare de drum lung şi Cristoiu de grija lui Biden. Din dragoste pentru Putin, fireşte

Câinele moare de drum lung, iar Ion Cristoiu de grija lui Joe Biden, pe care Titanul din Găgeşti îl cataloghează drept Moș Tăgârță. Adică, un moşneag ridicol ce debitează doar lucruri trăznite, motiv pentru care nu mai poate fi nici candidat în viitoarea cursa prezidenţială din SUA.

De fapt, principalul motiv pentru care Cristoiu îl atacă din nou pe Biden e legat de faptul că liderul american nu-i face pe plac lui Putin în ce priveşte războiul din Ucraina, aşa cum ar vrea ziaristul nostru atomic. Nu insist, chestiunea e de notorietate şi am dezbătut-o de multe ori pe acest site.

Însă de cât să persifleze capacitatea intelectuală slăbită a lui Biden, era mai bine ca Ion Cristoiu să se uite măcar o clipă în oglindă. Poate că s-ar îngrijora din cauza inepţiilor debitate de el în podcasturi ori în discuţii cu alţi moderatori şi ar purcede la o autocritică constructivă (cacofonie permisă fiindcă-i din vremea comunismului). Dacă Biden e Moș Tăgârță, atunci pe Cristoiu cum să-l numim după ce i-a spus lui Ionuţ Cristache că Churchill s-a întâlnit cu Putin. Da, într-un podcast al Evz, moderat de Ionuţ Cristache, Cristoiu afirma: …În 12 august 1942, Churchill a fost la Moscova. 12-16 august. Pentru prima întâlnire a lui cu Putin… Iar acesta e doar un exemplu de imprecizie a lui Ion Cristoiu din ciclul: Halucinaţii la defilare.

Şi nu-i vorba în discursul lui Cristoiu doar de ridicol, halucinaţii, incoerenţă la pătrat. Ori de faptul că, aşa cum am mai scris, el încurcă mult prea des ce n-a fost cu ceea ce nici măcar n-avea cum să fie. Ci şi despre multiplele corigenţe ale expertului nostru în geopolitică la competenţă, conţinut, exprimare, maniere.

în rest, apropo de exprimare, chiar în podcastul în care Cristoiu zicea că liderul american are o capacitate intelectuală slăbită, catalogându-l drept Moş Tăgârţă, ziaristul nostru a spus senin: Biden a fost la debarcarea din Normadia. Cum în timpul respectivei debarcări, actualul preşedinte al SUA avea doar doi ani, vă cam daţi seama ce eroic a luptat el în 1944, pe ţărmul Franţei. D’ale lu’ Cristoiu, deh!

Citeşte şi:

Un comentariu la „Câinele moare de drum lung şi Cristoiu de grija lui Biden. Din dragoste pentru Putin, fireşte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.