Ce diferenţă este între Dan Puric şi Andrei Gheorghe? Nici una

Mogulii l-au făcut milionar pe Andrei Gheorghe. Însă, după ce a fost ejectat din televiziuni, îi înjură, in corpore. „Vîntu e un actor ratat! Sârbu – un regizor ratat! Voiculescu – un sportiv ratat! A rămas cu mintea de cantonament!”, susţinea Gheorghe într-un interviu. În curând, va primi un scuipat între ochi şi basarabeanul Vlad Plahotniuc, mogulul de peste Prut care tocmai l-a angajat pe Gheorghe. Aveţi doar puţintică răbdare.

Dan Puric nu e agresiv, precum Gheorghe, nici nu scuipă poliţişti în trafic. Fiindcă el se crede „Alesul”. Un ales care priveşte  de sus. De foarte sus. Şi, ca orice ales care se respectă, poate spune  pulimii tot ce-i trece prin cap. „Se cultivă  – mărturisea Puric aproape în transă, tot într-un interviu – excesiv suprapunerea poporului român cu zodia Caragiale. Caragiale a surprins degradarea populaţiei, nu demnitatea poporului român. Nu au murit la Cotul Donului de-ai lui Caragiale, domnule!”

Dar cine o fi murit acolo, monşer? I-a ales Antonescu după cantitatea de măreţie din sânge? Înaite de bătăliile cu sovieticii, comandanţii strigau: „Miticii, un pas înapoi! Nu sunteţi demni să muriţi pentru ţară!”.

Aparent, Dan Puric şi Andrei Gheorghe nu seamănă. Aparent,  pentru că au un numitor comun – o stare de exaltare permanentă, vecină cu parafrenia, care vad că le tulbură puternic pe ziaristele noastre.

Iar dacă au reuşit să facă şi bani frumoşi din propovăduirile lor care miros de la o poştă a ghiveci călugăresc ori a impertinenţă, să ştiţi însă că nu-s ei de vină.

5 comentarii la „Ce diferenţă este între Dan Puric şi Andrei Gheorghe? Nici una”

  1. Si de data asta, subscriu in totalitate la pozitia taluta don EMILIO, dar a-si face doua mici remarci:purek cateodata creeaza impresia metamorfozei, si in privinta regalitati bil-bil ului,devine un …sacrosant paduche,iar prafuitul este lamentabil in corpore!

  2. Daca cei 2 sunt niste parafrenici, cu siguranta publicul lor este format de schizofreni. Altfel nu imi explic „succesul” celor 2.
    Daca „somnul ratiunii naste monstri” atunci cu siguranta ca „somnul natiunii” naste aceeasi categorie!

  3. Vad ca prea mult te peferi pe tine. Tu n-ai modele? :))

    Critica goala nu te ajuta. Mai mult te infunda.

  4. Despre carcaterul pseudo-mesianic al domnului Puric, am scris si eu două vorbe, iar anul trecut mi-am luat critici de la priteni ca m-am legat de acest „mare simbol”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.