Roşca Stănescu varsă lacrimi de crocodil sau cum se aruncă o ştire în ridicol

Roşca Stănescu vrea să-şi lanseze un site. Aşa că s-a gândit că e momentul să tragă spuza pe turta sa.

O parte a presei – ca să citez un personaj ilustru – i-a publicat o scrisoare deschisă în care susţinea că 27 de jurnalişti sunt supuşi abuziv unei supravegheri, invocându-se pericolul pe care aceştia îl prezintă  pentru siguranţa naţională. Fireşte, şi el e pe listă. Roşca Stănescu nu ne spune însă cine sunt cei urmăriţi.

Eu ştiam că sunt vreo 11, dar nu cifra este neapărat importantă.

Informaţia asta circulă de ceva vreme. Dacă este adevărată, să fiţi siguri că a fost definitiv aruncată în derizoriu. Cunosc bine personajul. Roşca era ultimul om care putea să-şi dea cu părerea în această chestiune.

În rest, ca-n manual. O posibilă acţiune de poliţie politică – înfierată cu mânie proletară de unul care a colaborat intens cu organul şi fără pic de credibilitate, din cauza  jocului dublu pe care l-a făcut înainte de ’89, dar  mai ales după. Mai bine de atât nici că se poate.

5 comentarii la „Roşca Stănescu varsă lacrimi de crocodil sau cum se aruncă o ştire în ridicol”

 1. Presa noastra , imunda (intentionat) de astfel de exemplare, din care pitycotul de gagesti, freezorul de cugir agiuns nisto rektall, s-au caricatura devenita prin cuninlingus permanent, consul a itm, sant doar cateva din jalnicele exponate de varf. Tonomate parca, nas’h Popeye!

 2. SRS n-a aruncat in ridicol doar o stire, ci chiar meseria de ziarist, doar ca sa se imbogateasca. Grav e faptul ca, atit timp cit a fost sef, el a calcat in picioare toti colaboratorii care doreau sa-si fac onest meseria. El este cel care a alterat grav notiunea de echidistanta in presa romaneasca, doar din motive personale. Se stie care sunt acestea. Aici a fost pionier. Grav e si ca ziaristii care mai ieri ziceau ca care il dispretuiesc, ma refer la Nistorescu, CTP, dar nu doar la ei, il iau acum in brate. In consecinta, ii unesc aceleasi „idealuri”.

 3. „Spune-mi ce ziaristi fac presa…ca sa-ti spun in ce tara traiesti” ar putea fi noul proverb rumanesc, mai actual ca niciodata.
  CTP-ul…de cate ori il vad pe CTP vad acelasi amestec bizar de complex de inferioritate si complex de superioritate, tipic (oare?) romanilor. Si, culmea, niciodata nu stii care dintre cele 2 complexe tasneste la suprafata si se manifesta, fie verbal fie non-verbal, in cazul lui non-verbalul fiind extrem de prezent prin celebrele incruntari. Morga de intelectual plictisit, care le cunoaste pe toate….Ce sa mai spun? Poate chelia lui pronuntata ii demasca teribil de usor complexele de inferioritate si atunci izbucneste….
  Nistorescu e un peltic jalnic…Nimic mai mult!
  Iar presa rumaneasca, cu exceptiile care (evident!) confirma regula…nu sare de genunchiul acestor broaste!
  Trist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.