Ceauşescu, nu fi trist: panotajul a rămas tot comunist

Într-un exerciţiu festivist de tristă amintire, Constantin Toma, primarul Buzăului, a pavoazat Calea Eroilor din respectiva urbe cu fotografii – ca să marcheze asfel 1650 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Numai că locuitorilor oraşului nu prea le-a convenit să-l vadă iar pe Nicolae Ceauşescu în vizită de lucru la Buzău (foto deschidere).

Aşa că fotografiile care-l înfăţişau pe Ceauşescu au fost scoase peste noapte de pe Calea Eroilor fiindcă nu toţi buzoienii ar fi fost încântaţi să dea zilnic ochii cu Dibaciul, chiar dacă lângă el nu se afla şi sinistra sa soţie. Şi nu doar fotografiile cu Împuşcatu’ au dispărut din Calea Eroilor, ci şi cele cu primarul Constantin Toma, de unde înţeleg că ar putea fi vorba despre un soi de autoflagelare. Una solidară, pricinuită de presiunile care au dus la scoaterea panourilor cu Nicolae Ceauşescu. E doar o presupunere, fireşte.

Însă ce ţi-e şi cu oamenii ăştia care se răzgândesc brusc, fie ei chiar şi pesedişti. Spun asta pentru că ieri Constantin Toma avea o cu totul altă părere. Adică, declara el pentru Adevărul, toate fotografiile şi-ar avea locul în galeria de pe Calea Eroilor, inclusiv cele în care apare Ceauşescu, fiindcă surprind momente importante din istoria Buzăului.

În rest, iată că nici nostalgia nu mai salvează România, chiar dacă povestea cu fotografiile înşirate pe drum, inclusiv cele ale lui Ceauşescu, care vor fi mintenaş devorate de intemperii, a costat doar vreo 26.000 de euro.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Ceauşescu, nu fi trist: panotajul a rămas tot comunist”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.