Cine zice că Putin n-ar mai avea pe nimeni alături, se înşeală. Păi nu-l are pe Cozmin Guşă

În timp ce Ion Cristoiu răspândeşte ideile Kremlinului legate de invazia Ucrainei în tot felul de ambalaje pe care le crede poleite, concurentul său, Cozmin Guşă, face propagandă rusă de război de-a dreptul, fără perdea. Cei doi au însă un numitor comun: burlescul.

Păi da, fiindcă, de pildă, Guşă, citând din ce-ar sugera Putin precum bolşevicii din Stalin, scrie senin pe FB o mare gogomănie. Ruşii, zice Guşă, nu-şi folosesc armele de ultimă generaţie în Ucraina pentru că n-ar fi nevoie, mai ales că SUA şi Marea Britanie, care ajută regimul de la Kiev, sunt depășite tehnologic azi la nivelul arsenalului militar. Ridicol e puţin spus. Din 24 februarie încoace, ruşii chiar au folosit tot ce-au avut ei mai bun în materie de armament. Cu toate astea, s-au împotmolit în Ucraina, exact ca în Afganistan, şi din cauza arsenalului învechit. Putin credea că în trei zile ajunge la Kiev. Iată că au trecut 177 şi, din câte se vede, sfârşitul acestui război nu-i prea aproape. Guşă a făcut afirmaţia de mai sus, alături de alte aberaţii, sub titlul: Putin umilește lumea euroatlantică, condusă către prăpastie de niște neaveniți sau degenerați! dintr-un motiv deja ştiut. O directivă a propagandei de la Moscova precizează că Putin trebuie să rămână cu orice preţ în centrul atenției, chiar dacă eșecurile bifate de trupele sale sunt deja răsunătoare, iar liderii ţărilor NATO şi UE să fie batjocoriţi.

Revin însă la arsenalul militar rusesc invocat de Guşă. El chiar ştie deja că invazia rusă în Ucraina a reprezentat un dezastru pentru industria de armament a Rusiei, ca şi faptul că armamentul NATO este superior celui rusesc. Însă exact ce-a spus ori a sugerat Putin trebuie să transmită şi Guşă fanilor săi ori cui vrea să-l asculte pe aici, chiar dacă-i absurd. Întrebarea este de ce se pretează Guşă la un asemenea joc stupid. Pentru că Rusia ar fi a doua sa patrie, după cum declara el (memoriei internetului – n.m.) pe vremea în care deţinea funcţia de secretar general al PSD, afirmaţie ulterior negată. Ar putea fi un răspuns. Sau pentru că nu prea are încotro şi joacă întocmai cum i se cântă. În ce mă priveşte, înclin spre a doua ipoteză. Nu-i exclus însă ca într-un viitor nu prea îndepărtat să aflăm cu totul altceva în ce-l priveşte.

În rest, vorba unuia cu mintea sprintenă: Dacă avem atât de puţine grote, de unde oare atâta grotesc? Iar aici, spun eu, este vorba despre un grotesc cu aspiraţii.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Cine zice că Putin n-ar mai avea pe nimeni alături, se înşeală. Păi nu-l are pe Cozmin Guşă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.