Aiurări triste cu Ion Cristoiu, Cozmin Guşă şi Adrian Severin sau părerologii noştri cei de toate zilele

După ce Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), succesorul KGB, acuza Ucraina că a pus la cale atentatul care a dus la moartea Dariei Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist Aleksandr Dughin, hop şi Ion Cristoiu, într-un podcast. Şi el spune că asasinatul a fost pus la cale de ucraineni, fără să invoce însă cel mai firav argument.

Dacă FSB a însăilat totuşi o poveste legată de moartea Dariei Dughina, Ion Cristoiu afirmă senin că nu are nicio dovadă în acest sens, adică vreo documentare, ca să-l citez. Atunci pe ce se bazează când afirmă că fiica lui Dughin a fost ucisă la ordinul Kievului. Ei bine, pe nimic. Hei-rup! Hei-rup! Hei-rup! Bum!, ca de obicei. Dar ce mai contează de vreme ce afirmaţia lui e în ton cu propaganda răspândită de televiziunile din Rusia în legătură cu acest atentat, comis de un convenabil vinovat de serviciu.

Şi Cozmin Guşă, răspândac al narativelor Kremlinului, mai ales de când a început războiul, motiv pentru care CNA a sancţionat drastic postul de radio pe care-l controlează, bate câmpii în legătură cu atentatul împotriva Dariei Dughina, afirmând pe FB: …Vă este clar că, chiar în lipsa unor date de anchetă, aproape toți cei ce comentau drama puneau asasinatul pe seama naziștilor ucraineni, și-așa va rămâne situația indiferent ce vor spune rezultatele cercetărilor… Aşadar, zice Guşă, indiferent ce vor spune rezultatele cercetărilor, ucrainenii sunt de vină, iar eu nu cred ca ar mai fi ceva de adăugat la respectiva absurditate.

De asemenea, şi Adrian Severin, care-l ruga fierbinte pe Putin să nu se supere pe România, doreşte să bage capul în fotografie, afirmând, tot pe FB: …Indiferent cine este autorul crimei, vina aparține celor care au prelungit războiul din Ucraina… Să nu credeţi că, în opinia lui Severin, ruşii ar fi cei care prelungesc războiul din Ucraina. Nu, nu sunt ei, ci NATO. Alianța, condusă de SUA, zice el, ar fi vinovată de faptul că Moscova nu pune capăt războiului. Exact aşa spun şi polticienii ruşi care-l susţin pe Putin. Ce coincidenţă!

Context/ FSB susţinea ieri că Daria Dughina ar fi fost asasinată de Natalia Vovk, o membră a serviciilor secrete ucrainene, venită în Rusia cu Sophia, fiica ei de 12 ani. Femeia ar fi planificat atentatul timp de o lună. Apoi, imediat după asasinat, ea şi copilul au părăsit Rusia, trecând în Estonia. Povestea (o găsiţi pe larg în toată presa), înjghebată de FSB şi negată vehement de ucraineni, care arată cu degetul spre ruşi, parcă-i desprinsă dintr-un film prost cu superspioane. Totodată, e necredibilă, nu se leagă. Ucraineanca ar fi lucrat tot timpul sub nasul FSB, apoi s-a evaporat brusc în stil Ethan Hunt, personajul din Misiune imposibilă, interpretat de Tom Cruise. Nu exclud însă nici ipoteza că serviciul secret rus a vrut să transmită Kremlinului exact ceea ce dorea să audă în legătură cu atentatul, aşa cum s-a întâmplat şi înaintea invaziei Ucrainei.

Şi ar mai fi ceva ciudat în ce priveşte scenariul lansat de FSB. Tot ieri, Vladimir Putin cataloga crima care a pus capăt vieţii Dariei Dughina drept ticăloasă și brutală, dar, straniu, nu a scos o vorbă despre implicarea serviciilor secrete ale Kievului în atentat.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Aiurări triste cu Ion Cristoiu, Cozmin Guşă şi Adrian Severin sau părerologii noştri cei de toate zilele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.