Consulii noştrii cei de toate zilele

Viaţa e complexă. Iată un exemplu.

I.T. Morar, jurnalist şi scriitor cunoscut, a fost numit consul la Marsilia – din câte ştiu, premierul Boc a semnat deja. Asta şi-a dorit şi iată că a reuşit. La începutul anului viitor pleacă la post. Până atunci, văd că Morar  promovează vinuri pe blogul său (CLICK AICI), care poate fi accesat şi din catavencu.ro ori realitatea.net. Premieră.  Un consul al României face reclamă vinurilor de pretutindeni. O adevărată reformă în diplomaţie.

În altă ordine de idei, la „Caţavencu”, Morar a scris vehement despre fosta Securitate şi virtualii ei agenţi. De aici i s-a tras şi un proces pe care l-a pierdut. Adică, trebuie să plătească daune, dacă nu le-a plătit deja. Nasol. Şi eu am avut procese din cauza unor articole pe care le-am scris şi ştiu ce înseamnă. Dar nu asta-i  important, ci faptul că I.T. Morar a fost unul dintre cei care  înfiera serviciile pe vremea când nu scria despre vinuri, iar acum viaţa l-a dus  într-o zonă în care băieţii cu ochii albaştri stau atât de aproape unii de alţii  încât se calcă pe bombeuri. Nu-i o noutate, aşa sunt consulatele în toată lumea.

D-aia spuneam: viaţa e complexă.

Apropo. Acum patru zile, am dat telefon la biroul de presă al MAE şi am întrebat cum se poate împăca un consul cu un „blogăr”. O simpatică doamnă mi-a promis că o să fiu sunat, a doua zi, de către o altă  doamnă, care o să mă lămurească. Încă nu m-a sunat.

4 comentarii la „Consulii noştrii cei de toate zilele”

 1. Nea Emile…nu te pune rau cu „catzavencii”, ca te mananca aia de viu!
  Am spus!
  :)))

  PS Nu e singurul securistoid care joaca la n! capete, doar asa, sa induca bizonimea in eroare…
  Mai sunt multi! Nu vrei matale sa-i demasti pe toti?
  Succes!

 2. Don Emilio, don Emilio, evident doar spiritul civic si de solidaritate va determina sa-l calificati ca zeearist pe itm, care in realitate este un subprodus al taranilor tozisti din romanika kolectivizata. E HEi, de pe atunci sa cititi articole plina de verva si manie proletara concepute de acest mascarici ,ajuns consul la mars_seile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.