Dan Mihalache afirmă că momentul în care a fost surprins dormind denotă, de fapt, incapacitatea sa de a putea aţipi

Dan Mihalache a fost fotografiat, în pauza unei întâlniri oficiale a delegaţiilor preşedinţilor României şi Serbiei, în timp ce dormea buştean. Dar nu asta-i partea cea mai rea a tărăşeniei, ci replica dată de prezidenţialul consilier, după apariţia respectivelor imagini, pentru că frizează absurdul.

Iată ce a zis şeful Cancelariei Prezidenţaile: „Văd ca prezenţa mea la Cotroceni deranjează foarte tare, de vreme ce o dată pe săptămână se inventează câte o ştire care să mă pună într-o lumină defavorabilă. Poza este o manipulare ordinară. Este vorba despre un moment în care delegația română aştepta terminarea convorbirilor tete-a-tete dintre preşedinţii Nikolic şi Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de o oră. De altfel, cine se uită la poză, vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeau documente. Mi-aş fi dorit eu să aţipesc, dar nu am această capacitate din păcate. Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi. Mai degrabă este vorba de un binevoitor român”.

Aşadar,  paradoxal, domnul Mihalache doarme buştean, în pofida faptului că nu are capacitatea să aţipească. Ori să înţeleg că nimic nu e mai firesc decât absurdul?

Revin însă la somnul cu pricina, adevărat, un liant care ne ţine sănătatea şi trupul împreună. Fireşte că „s-a derulat” atunci când Klaus Iohannis şi Tomislav Nikolić nu se aflau în încăpere. Numai că nici în pauza unei întrevederi oficiale, înainte ori după, şeful Cancelariei Prezidenţiale nu doarme. Iar dacă, totuşi, ochii îi mai cad în gură, exclus să se prăvălească pe scaun, într-o postură de-a dreptul jenantă.

Aşa că, la apariţia fotografilor, domnul Mihalache nu trebui să spună decât: „Îmi cer scuze”. Atât.

Fiindcă replica sa legată de „manipulare ordinară”, autorul imaginilor şi aţipeala de care nu-i capabil este de-a dreptul ridicolă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.