Presa românească, ultima frontieră

Fătucile din noul val al presei româneşti lovesc, din nou, fulminant!

În timp ce Ion Iliescu și Virgil Măgureanu au fost puşi iar sub acuzare în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, Oana Zamfir, de la Digi 24, îi punea (live) o intrebare inteligentă lui Marian Munteanu.

Cel din urmă a fost lider al studenţilor şi organizator a ceea ce, după căderea lui Ceauşescu, s-a numit Fenomenul Piaţa Universităţii, înăbuşit în sânge de mineri.

„Ați fost şi dumneavoastră în Piaţa Universităţii, în acea perioadă, când au venit minerii?”, dorea să afle duduia.
Uluit, Marian Munteanu a răspuns ironic: „Da, eram pe acolo şi eu, da!…”

Adevărul e că să-l întrebi pe Munteanu dacă a trecut pe acolo, de vreme ce-i de notorietate planetară faptul că minerii au vrut să-l decapiteze, la propriu, cu o secure, tocmai pentru că fusese liderul protestatarilor din Piaţa Universităţii, e o perferomanţă rară – un exerciţiu de gogomănie jurnalistică situat în spaţiu „aproape infinit” dintre abisal şi cosmic.

Totuşi eu îi acord circumstanţe atenunate. Şi asta pentru că ştirista noastră, înaintată la rangul de prezentatoarea a emisiunii România 24, arată bine. Apoi, nu e prima prezentatoare tv care habar n-are ce vorbeşte ori cu cine vorbeşte, precum nici din ce motive a fost angajată.

În rest, vorba nătărăilor: chiar şi minima inteligenţă e o mare prostie în telviziunile noastre de ştiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.