Dan Puric sau de la penibil în jos

Văd pe net că ultima criză conspiraționist-mistică a lui Dan Puric a fost redată în întregime de Antena3, la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

Pe scurt, Puric vorbea, aşa cum a făcut-o şi cu alte ocazii, despre ceea ce nu există, revenind obsedant la edictul, indiferent ce era întrebat: Occidentul satanic ar fi vinovat de pandemie, de vaccinarea oamenilor şi de, mare atenţie!, modificarea lor genetică, insistând însă că el n-ar fi vreun părerolog.

Şi ca să demonstreze că nu-i vreun părerolog, trage încă de la începutul emisiunii o concluzie legată de actuala criză sanitară: S-a dorit depresia. Sistemul nervos să fie distrus. Fireşte că Puric îi lasă pe telespectatori într-o ceaţă densă, care-l învăluie, de altfel, şi pe el de multă vreme, neprecizând cine ar fi dorit depresia şi nici al cui sistem nervos ar fi fost pus la încercare. Credinţa actorului că vorbele sale confuze ar putea fi pilde nu-i vreo noutate, aşa că nu insist.

Însă dialogul absurd pe care-l are cu moderatorul e chiar o premieră. Biserica a dat un comunicat foarte interesant, spune, la un moment dat, Răzvan Dumitrescu. Ştiu, foarte bun, adaugă Puric.
Şi vreau să vă întreb dacă ştiţi de ce l-a dat şi la ce zonă politică se referea, continuă Dumitrescu. Şi acum vine lovitura de teatru. Deşi catalogase comunicatul BOR drept foarte bune, doar cu doar câteva secunde înainte, Puric răspunde senin: Nu ştiu comunicatul Bisericii… Apoi Dumitrescu schimbă discuţia ca să-l scoată pe Puric din ridicolul în care se afunda.

În rest, da, nici lui Caragiale nu-i ieşea mai bine.

Context/ Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a transmis săptămâna trecută un comunicat în care se arăta, printre altele, că amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime în istorie. Chiar dacă Bănescu nu a nominalizat, vreun partid, presa a tras concluzia că se referă la AUR.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Dan Puric sau de la penibil în jos”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.