Teodosie, admiraţie neţărmurită faţă de Putin: Nu e aşa de negru cum îl prezintă lumea

Vladimir Putin poate sta liniştit: IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, îl tămâiază, slăvindu-l fierbinte, ca să nu creadă cumva liderul de la Kremlin că n-are admiratori în România.

M-am minunat câte jertfe au făcut Putin și Medvedev, și noi îi judecăm ca pe niște răufăcători, spunea Teodosie la Radio Dobrogea. Tot Teodosie afirma la acelaşi post de radio că Putin n-ar fi atât de negru, chiar dacă aşa îl prezintă toată lumea în această perioadă, pentru că el ar fi mare ctitor de biserici la muntele Athos şi Ierusalim.

Ce nu ştie ori nu vrea să ştie Teodosie e că, de prea multe ori, jertfa pe care o invocă drept argument suprem, nu desfiinţează eul, ego-ul ăla de stă la temelia multor rele, ci dimpotrivă.

Cert e însă că ultima ieşire a lui Teodosie din Constanţa a pus BOR într-o situaţie delicată. De data asta Biserica chiar n-avea încotro, trebuia rapid să dreagă busuiocul în acest context politic internaţional de-a dreptul exploziv. Aşa că Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a fost nevoit tot azi să susţină că laudele arhiepiscopului la adresa lui Vladimir Putin reprezintă punctul de vedere al acestuia şi că Teodosie nu se exprimă în numele BOR.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Teodosie, admiraţie neţărmurită faţă de Putin: Nu e aşa de negru cum îl prezintă lumea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.