Dăncilă, Vâlcov, plusvaloarea, programul de guvernare şi puşcăria

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la Bruxelles, tocmai atunci când se afla alături de Jean-Claude Juncker, şeful CE, o mare inepţie: Darius Vâlcov rămâne consilierul meu până când va fi condamnat definitiv.

La o aşa declaraţie, Juncker a dat o replică parcă desprinsă din teatrul absurdului: „Domnul la care faceţi referire nu este consilierul meu”.

Nu am numărat încă prostiile debitate de doamna de premier, dar ştiu sigur că Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, tocmai a primit 8 ani de închisoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Condamnarea unui om din aparatul guvernamental la 8 ani de închisoare, chiar dacă sentinţa nu este definitivă, trebuia să ducă imediat la demiterea sa.
Ba chiar şi dacă era doar bănuit de trafic de influenţă şi de spălare de bani, nu condamnat de ICCJ, suspendarea nu putea fi evitată până la elucidarea chestiunii. Domana, fost europarlamentar,  zicea că Iranul şi Pakistanul sunt în UE,  dar sunt sigur că nu confundă o clipă penitenciarul cu închisoarea vieţii.

Dăncilă susţine că aşteaptă decizia definitivă. Mă întreb ce va spune atunci. Deocamdată, nici măcar ea nu bănuieşte fiindcă răspunsul o să vină de la Dragnea, liderul PSD, la momentul oportun.

Şi îmi mai imaginez şi că, atunci când Darius Vâlcov se va afla la puşcărie, condamnat definitiv, gardianul va striga, deschizând vizeta: „Pregătiţi-vă, doamna Dăncilă vă aşteaptă la şedinţa de Guvern”.

Da, pentru că Vâlcov rămâne plusvaloare întruchipată a PSD-ului, ca să mă exprim ca un marxist autentic. Că doar el a gândit strălucitul programul de guvernare, supranumit şi paradisul lui Liviu Dragnea,  de care deja beneficiem din plin atunci când, intrăm în supermarket, cumpărăm benzină ori plătim facturile.

Iar în cazul în care Dăncilă va mişca în front (ceea ce nu cred), Juncker îl va cunoaşte mintenaş şi pe al şaselea premier român din mandatul său, în pofida faptului că, ironic, a sugerat puterii de la Bucureştiului că n-ar mai mai dori ca liderul PSD să facă o altă mutare la Palatul Victoria.

Al cincilea, al şaselea ori al şaptelea premier, n-are importanţă, atâta vreme cât comenzile sunt la  Dragnea. El este cel care ne poartă pe cărarea luminoasă trasată de Vâlcov, în timp ce Opozita doarme profund şi visează, visează, visează la hăţurile puterii care, odată şi odată, va să vină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.