Viorica Dăncilă faţă cu ziariştii străini care, iată, au tupeul să pună întrebări negative

Viorica Dăncilă s-a plâns, într-un interviu promoţional la Antena 3, că jurnaliştii străini i-au pus doar întrebări negative, pentru ca România să fie prost percepută. Ca să vezi tupeu. Nu tu laude, nu tu ovaţii.

”S-a dorit această percepție negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative despre România. Totul a fost legat de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. Am răspuns ceea ce cred că trebuie să fie corect: justiția să fie liberă, dar cetățenii apărați. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiție. În același timp, cred că niciun om politic, nimeni, nimeni nu trebuie să intervină în justiție”, spunea Dăncilă.

Mai mult, Bruxelles-ul ar fi dezinformat. Dar există un remediu, aflăm, tot din interviul oferit de Dăncilă, o impecabilă combinaţie de clişee lipsite de consistnţă: Ea însăşi îi va informa de acum înainite pe liderii europeni, numai să o sune.

Nu cred însă că va primi vreun apel. Pe capii Uniunii Europeane nu-i  interesează centralismul democratic, de la care Dăncilă nu se abate un moment, şi nici limbajul ei de lemn.

În rest, cam tot ce zice doamna pare desprins din retorica peremistă a anilor ’90, de care până şi Olguţa Vasilescu încearcă să scape.

Dar nu asta-i concluzia, ci faptul că talmeş-balmeşul politicii de la Bucureşti, ca şi asaltul  împotriva statului de drept, creează la Bruxelles o critică de calitate. Atât din partea jurnaliştilor, cât şi a liderilor europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.