De ce-l deplânge Alina Mungiu-Pippidi pe Liviu Dragnea. Ei bine, pentu că, iniţial, l-a detestat. Te doare mintea!

Alina Mungiu-Pippidi vrea să ne arate că-i desăvârşită în ce priveşte jongleriile. Numai că, pierzând şirul propriului număr, pe care l-ar fi vrut abil, înţeleg doar că „detestatul” Liviu Dragnea, cel cu doua condamnări la activ, pe care îl mai paşte şi un TelDrum, ar fi un „imaculat” pe lângă toţi cei pe care doamna nu-i agrează.

Iar unul dintre cei pe care Alina Mungiu-Pippidi nu-i place este Dan Barna, despre care scrie în articolul Cazul RISE Project contra Dan Barna pe înțelesul tuturor, publicat de romaniacurata.ro. Culmea e că nu doar Barna este înfierat în respectivul articol, ci şi RISE Project, acolo unde au apărut dezvăluiri legate de liderul USR. Aşadar, vrednic de dispreţ şi bănuitul, şi ziaristul – Barna pentru că ar fi greşit, celălalt pentru că a scris că ar fi greşit. Dacă aveţi răbdare, multă răbdare, citind despre Trump, Ucraina, Islanda, Uzbekistan, Panama Papers, Departamentul de Stat, granturi, SIE, SRI, Ghinea, vigilenta Mungiu-Pippidi, Cioloş ori Vâlcov veţi ajunge, până la urmă, şi la chestiunea Liviu Dragnea. Păi da, Liviu Dragnea, liderul PSD de soarta căruia nu i-a mai păsat nimănui, pentru că noi, românii, suntem praf (zero) la domnia procedurilor, aşa cum susţine analista noastră.

Alina Mungiu-Pippidi, în articolul menţionat mai sus: Când a fost povestea cu valiza lui Dragnea, ca și cu locurile lui din avionul de Brazilia dezvăluite de Rise P, am scris prompt că nu e normal ca serviciile secrete să introducă asemenea informații private pe piață prin intermediul jurnaliștilor (este chiar ilegal). Fiind vorba de Dragnea, nimănui nu i-a păsat, că sensibilitatea la stat de drept, adică la domnia procedurilor indiferent de persoane, e zero la români. Ceea ce s-a tolerat atunci cu cel mai nepopular personaj e repetat cu cel mai popular, Dan Barna, și acum deodată RISE P devine SRI, SIE etc.

Tot ea: …Ancheta citată în toată presa străină cu Dragnea-Tel Drum a circulat tot pe traseul descris aici, a fost scoasă de la naftalină de la OLAF cînd trebuia lovit Dragnea politic, deși numele lui nu apărea, și dă-i, și luptă, deși Dragnea era mai puțin implicat în frauda Tel Drum decît Barna în proiectul lui cu achiziții supraevaluate. Mă aștept de altfel ca Dragnea să nu fie niciodată condamnat pe acel dosar, dar lasă că a apărut în Financial Times, asta conta. După cum ziceam, l-am detestat pe Dragnea și demascat cînd nu se ocupa nimeni de el ani de zile, dar așa e cu procedurile, dacă nu ai grijă să fie aplicate imparțial te trezești că nu mai ai stat de drept exact cînd credeai că desfaci șampania de liberare.

Îngrămădirea dezordonată a cuvintelor din articolu citat are un preţ, iar autoarea îl plăteşte. E alegerea academicei analiste, pe care n-o mai intersează de multă vreme coerenţa. Însă fudulia ar fi valoarea adăugată, n-am cum s-o ignor devreme ce laudele pe care Mungiu-Pippidi şi le dedică sunt vârtoase.

Un comentariu la „De ce-l deplânge Alina Mungiu-Pippidi pe Liviu Dragnea. Ei bine, pentu că, iniţial, l-a detestat. Te doare mintea!”

  1. Si voi sunteti rai. Poate ca femeia asta il iubeste pe Dragnea sau, cine stie, o fi cazut in adoratie oarba… Asa… ca de la intelcutala la ex lider se …intampla. Problema e alta, in inima ei larga incape si Viorica si, exact ca in marxism, intervine contradictia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.