De doi ani, PSD, ALDE şi UDMR se chinuie să-l scape pe Dragnea de puşcărie. Iată că operaţiunea Nufărul a reuşit

Deputaţii PSD-ALDE-UDMR au votat azi codurile penale favorabile lui Liviu Dragnea, liderul PSD. Odată ce modificările trec de Parlament şi sunt promulgate, Dragnea are toate şansele să scape de condamnare în dosarul angajatelor fictive, numit şi Bombonica, datorită prescripţiei. În primă instanţă, Drganea a fost condamnat la trei ani şi jumătate cu executare, dar sentinţa nu este definitivă.

Modificările Codului penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri Camera Deputaţilor, cameră decizională, următoarele etape fiind controlul de constituţionalitate şi promulgarea. PNL și USR au anunţat însă că vor sesiza CCR.

Au votat „pentru” dintre cei aflaţi în sala:

PSD – 139/ ALDE – 17 / UDMR – 13 / Minorități – 7 / Neafiliați – 3 / PMP – 1

Au votat „contra”:

PNL – 44 / USR – 27 / PMP – 7 / Minorități – 2 / Neafiliați – 1

Așadar, au votat „pentru” toți deputații PSD, ALDE și UDMR prezenți în sală.

Dragnea ar fi vrut ca Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiției, să dea o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, dar Toader a refuzat. Din aceat motiv, coaliţia PSD/ALDE a decis înlăturarea acestuia din funcţia de ministru al Justiţiei, iar Codurile penale s-au întors la deja celebra Comisie Iordache.

2 comentarii la „De doi ani, PSD, ALDE şi UDMR se chinuie să-l scape pe Dragnea de puşcărie. Iată că operaţiunea Nufărul a reuşit”

  1. Fieste ca nu se duce la puscarie, ca doar trebuie sa devina mire. Il ia juna Irinuca

  2. La nunta cu dar care va urma, ginerica o sa-si spele averea. In curand vom afla ca toate palatele si terenurile din Romania si Brazilia au fost achitate cu banii primiti in dar la nunta. Avem deja modelulul Olguta Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.