Manipularea lui Dragnea este amplificată până la paroxism de Pleşoianu, ridicat în slăvi de propaganda rusă

Liviu Dragnea, liderul PSD, a lansat din nou o serie de fake news-uri în ultima sa ieşire la Antena3. Una dintre „ştirile” pe care de Dragnea i le-a împărtăşit aseară lui Mihai Gâdea era legată de faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar fi făcut distincție între „români” și „pesediști”, atunci când a anunţat referendumul pe justiţie. Însă nu ce-a spus Dragnea este foarte important, pentru că a fost doar un alt atac la preşedinte. Interesant este modul în care s-a propagat ştirea.

…Eram obișnuit cu modul diferit în care ne privesc cei din vestul Europei. Azi am constatat, în Joia Mare, că așa-zisul președinte al tuturor românilor a folosit o expresie, nu știu dacă ați reținut: zice – mă adresez românilor și nu pesediștilor. Deci și aici, Iohannis zice că pesediștii nu-s români. Adică el este mai român ca noi. Vreau să le zic tuturor colegilor mei să ne punem, pe Facebook: sunt român pesedist și sunt mândru. Nu e numai la Iohannis chestia asta, am văzut o doamnă, domnișoară de la PNL, care spunea că cei care nu votează cu ei sunt proști și needucați, a declarat Liviu Dragnea, la Antena3.

Imediat, preluând „ştirea” lui Dragnea, mesianicul deputat PSD Liviu Pleşoianu, candidat la preşedinţie din parte nu ştim cui încă, a dezlănţuit, pe pagina sa de Facebook, un atac furibund la adresa lui Iohannis. Dimineaţă, aşa cum era de aşteptat, propaganda rusă, prin vocea Sputnik, i-a închinat un nou imn de slavă lui Pleşoianu pentru, după cum scrie agenţia guvernamentală rusă:… Cel mai violent atac la Iohannis – nimeni nu l-a făcut în așa hal!

După cum o să vedeţi mai jos, în discursul lui Iohannis legat de referendumul pe justiţie şi de alegerile europarlamentare, el nu face nicio distincție între pesedişti şi români, aşa cum susţinea Liviu Dragnea. În realitate, Iohannis a spus că, participând la referendum, românii pot da o lecţie polticienilor din PSD, care susţin un asalt permanent împotriva justiţiei de doi ani încoace.

Discursul lui Iohannis (text)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.