De la Cătălin Harnagea la Dan Negru ori de la tentativa de asasinat, prezentată (din nou) drept exclusivitate, la nemărginita prostie

Evenimentul zilei a prezentat ieri drept exclusivitate faptul că Vântu ar fi încercat să-l asasineze pe Cătălin Harnagea, fost şef al SIE. La baza articolului stau mărturiile lui Harnagea. Ciudat.

Acum vreo 10 ani, dacă-mi aduc bine aminte, Evz şi România liberă scriau tot despre tentativa de asasinare a lui Harnagea pusă la cale de către Vântu. Dacă, peste alţi 10 ani, Vântu va fi arestat din nou, precis vom citi, în exclusivitate, despre încercarea omului de afaceri de a-l asasina pe Harnagea – la sfârşitul anilor ’90.

Altă ştire care mi-a atras atenţia. Dan Negru se crede Petre Ţuţea şi polemizează cu Stephen Hawkins, despre care se spune că-i fizicianul numărul unu al planetei. Cel din urmă a scris că ştiinţa e capabilă să explice Universul fără ajutorul unui creator, iar ilustrul prezentator a replicat: „Dovedeşte că e un dobitoc care n-a înţeles nimic…”

Ar mai fi ceva de spus. În timp ce Negru, care nu se pune doar cu blondele, ci, mai nou, şi cu fizica, ştie cine-i Hawkins, cel din urmă n-o să afle în veci cine-i Dan Negru.

Şi-ar mai fi un amănunt. Dacă Negru s-a inspirat din Ţuţea în textul pe care l-a scris pe blogul său despre Hawkins,  reamintesc şi eu una dintre cugetările memorabile ale filozofului.

Petre Ţuţea: „Uite, cu proştii m-am lămurit. Eram odată cu Iancovescu, actorul. Vorbeam despre proşti. Proştii, zic, reprezintă ideea de repetiţie goală: o iau totdeauna de la început. Sunt invariabili, ca orice lucru neînzestrat, nu au culoare.
Dar Iancovescu îmi spune: « Proştii sunt foarte variabili. Eu am un prieten – şi de câte ori îl întâlnesc e mult mai prost decât îl ştiam»”.

3 comentarii la „De la Cătălin Harnagea la Dan Negru ori de la tentativa de asasinat, prezentată (din nou) drept exclusivitate, la nemărginita prostie”

  1. Mafiotul asta de SOV nu are ce sa caute in libertate. Auzi tu la el – tentativa de asasinat.

  2. Dar desigur Dan Negru nu este prost, in nici un caz,este doar BT.Iar de HAWKINS asta nu a auzit nimeni ,absolut nimeni .din cei care urmaresc emisiunile acestui banatean tampit ,debarcat pe cheiul dambovitean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.