De la Liviu Dragnea până la «autodescalificata» Alina Gorghiu, via Bogdan Olteanu

Nu cu multă vreme în urmă, lovit de oarece premoniţie, Liviu Dragnea le cerea iertare celor din puşcării. Acum, Alina Gorghiu, care îl combătea pe Dragnea, ar vrea ca pedepsele hotărâte de judecători să fie executate la domiciliu. Luat prin surprindere, premierul spune lucruri trăsnite.

Alina Gorghiu s-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor, spunea Ludovic Orban, după ce proiectul de lege privind executarea la domiciliu a unor pedepse cu închisoarea de până la şapte, iniţiat de senatoarea liberală Alina Gorghiu, a trecut de Senat.

Declaraţia premierului legată de autodescalificarea doamnei, este ambiguă şi adaugă semne de întrebare la telemaneaua iniţiată de Gorghiu, mai ales că Orban a spus: PSD s-a discreditat iremediabil în faţa românilor prin preocuparea bolnăvicioasă pentru cei certaţi cu legea. Să fim serioşi, nu PSD a iniţiat proiectul, ci Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL. Pot să admit doar că PSD l-a votat şi ca s-o discrediteze pe Gorghiu.

În rest, este de notorietate faptul că Gorghiu a avut o relaţie, hai să-i spunem apropiată, cu Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi viceguvernator BNR, condamnat (da, aţi ghicit) la şapte ani pentru trafic de influenţă, care poate beneficia de legea Gorghiu, în sensul că execuării la domiciliu a unei condamnări definitivă. Se mai poate spune şi că, în vremea coronavirusului, votarea proiectului de lege iniţiat de Gorghiu arată precum un spectacol bizar căruia îi lipseşte un minim de recuzită. Însă aşa-i politichia românească: fascinantă.

Bogdan Olteanu (dacă vi-l mai auceţi aminte) e nepotul Gizelei Vass, o feroce stalinistă a echipei instaurată de Moscova la Bucureşti după război, cu o spectaculoasă longevitate în nomenclatura comunistă. Vass a participat la numeroase anchete politice si a controlat ani de zile toate relaţiile internaţionale ale PCR. Ca toţi cei din garnitura unsă de sovietici să conducă România, Gizela Vass e vinovată de anihilarea partidelor istorice, printre care şi cel liberal, ca şi de exterminare în puşcăriile comuniste a liderilor şi membrilor acestor partide.

După 1989, Bogdan Olteanu, nepotul ei, s-a înscris în PNL, ajungând până în vârful piramidei, convingându-ne astfel, din nou, că istoria nu pierde nicio ocazie să râdă de noi, în hohote.

*****

La sfârşitul anului trecut, Tribunalul București l-a condamnat pe Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare. Este acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu este definitivă.

3 comentarii la „De la Liviu Dragnea până la «autodescalificata» Alina Gorghiu, via Bogdan Olteanu”

  1. Tariceanu, 2016: Bogdan Olteanu a ajutat-o pe Alina Gorghiu să urce treptele în cariera politică, iar ea face comentarii sub demnitatea la care m-aş fi aşteptat. Fără ajutorul lui, nu ajungea nimic, nu ajungea în Parlament

  2. Acum patru ani, EVZ scria> Alina Gorghiu își dă demisia din PNL, ca sa vedeti ce este o stire falsa. Dar ce bine era daca stirea nu era falsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.