Nistorescu vrea să repereze onoarea nereperată a lui Adrian Severin sau cum se întâlneşte tusea cu junghiul

Adrian Severin s-a înfuriat nevoie mare pentru că un alt Adrian, pe nume Zuckermann, ambasadorul SUA la București, spunea: România nu trebuie să încredinţeze securitatea ei naţională companiei Huawei din China.

Dacă Adrian Severin încerca, hai să zicem niscai lobby pentru China pe pagina sa de Facebook, nu exista nici fărâmă de ecou. Însă Cornel Nistorescu s-a hotărât să se implice, după modelul tusea şi junghiul, publicând în Cotidianul părerea lui Severin legată de ambasadorul SUA, plină ochi de mânie proletară, sub titlul: Doi ambasadori, două declarații.

De ce îl susţine Nistorescu? Pentu că Adrian Severin, care a stat la închisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, n-are credibilitate nici cât o ghicitoare în gumă de mestecat, la început de carieră.

Cum era de aşteptat, atunci când e criticat orice reprezentant al SUA, decartează şi Sputnik. Aşa că agenţia de presă a Kremnilui îl laudă pe Severin care a scris în Cotidianul lui Nistorescu, titrând: Severin, curaj total față de SUA: Conflict esențial de interese în parteneriatul strategic, pentru că l-ar fi făcut praf pe ambasadorul american.

Articolul din Sputnik, al cărui titlu nu are nicio legătură cu textul, remarcabil de prost, a apărut doar pentru ca Moscova să vadă că la Bucureşti se face norma.

Cel al lui Severin din Cotidianul, lung, plicticos şi plin de false probleme, a fost postat pentru că e antiamerican, dar mă îndoiesc de faptul că Ambasada Chinei îl va consemna în vreo corespondenţă către Beijing.

În rest, în urmă cu doi ani, înainte ca Severin, fost europarlamentar şi, cândva, ministru de Exterene, să fie pus în libertate, avocata sa spunea – în puşcărie, Severin a ţinut cursuri de analfabetizare. Poate că avea dreptate avocata pentru că, în ziua de azi, analfabeţii ştiu să citească şi să scrie, iar, la rigoare, aştern şi cearceafuri de analize politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.