De la madam Șoșoacă și Anamaria Prodan, aflate umăr la umăr, până la Dana Budeanu în poziție ciuci și Mungiu-Pippidi care vrea iar pe firmament

Înainte ca madam Șoșoacă să participe la ultima recepție organizată de Ambasada Rusiei la București, pentru că Putin nu trebuie să uite o clipă că ea sprijină invazia Ucrainei, s-a fotografiat umăr la umăr cu Anamaria Prodan, tocmai înscrisă în partidul fantomă a lui Codrin Ștefănescu. Respectiva imagine, deși imbibată cu mult photoshop, îmi spune că mardeala își va face tot mai mult loc în politichia românească. Nu mă gândesc doar la ochiul vânăt al lui Reghecampf, ci și la palma de pomină pe care apriga Prodan a slobozit-o în obrazul unuia din lumea fotbalului.

Nici înfluențăra Dana Budeanu nu se lasă mai prejos, dacă tot vorbim despre fotografii. Ea și-a definitivat deunăzi pe FB autoportretul de geostrategă la maturitate în poziția ciuci, sau cel puțin e pe aproape, cu textul: Mascarada zilei Punct! Acest aport grafic – litere mari, albe și roșii, suprapuse peste imaginea care o arată într-o poziția stârcită, mă face să cred că Budeanu a început să se descopere. Adevărat, chiar o mascaradă.

Și Alina Mungiu-Pippidi s-a întors. Pare îngrijorată c-a pierdut strălucirea de pe vremea în care spunea că Dragnea nu trebuie să ajungă la pușcărie ori o lăuda pe Dăncilă. Vrea din nou pe firmament. Așa că îi spune lui Ionuț Cristache, într-un podcast Evz: …propaganda ucraineană dictează într-un anumit fel și Statelor Unite. Dacă poate debita o asemena gogomănie fără să clipească, anticipez că, în curând, Pippidi va suține că Zelenski influențează încă din copilărie fiecare decizie a Casei Albe. Pe scurt, ea dorește să devină ce-a fost, ba chiar mai mult decât atât și bănuiesc că RTV o așteaptă cu brațele deschise.

În acest timp, Ion Cristoiu, vorbește în podcasturile sale despre niscai personaje al căror nume, recunoaște senin, le-a uitat. În pofida acestei amnezii, maestru’ reproduce întocmai și la timp toate narativele Kremlinului legate de războiul din Ucraina, iar atacurile lui la adresa lui Zelenski sunt atât de asemănătoare cu cele îndreptate de Moscova împotriva liderului de la Kiev încât constat că și uitarea asta e selectivă.

Citește și:

Un comentariu la „De la madam Șoșoacă și Anamaria Prodan, aflate umăr la umăr, până la Dana Budeanu în poziție ciuci și Mungiu-Pippidi care vrea iar pe firmament”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.