Demagogia Alinei Mungiu-Pippidi sau discurs cu ocazia unui toast cu borş

Nu cu multă vreme în urmă, Alina Mungiu-Pippidi ne spunea că Liviu Dragnea ar fi nevinovat ori că Viorica Dăncilă e o lumină a politichiei, urechindu-i pe toţi cei care-i criticau gafele. Avea şi motive: pe atunci, cineva, acolo sus, o mai iubea.

Acum, analista noastră atomică, aflată în Germania, din câte ne spune, joacă aceeaşi carte, chiar dacă s-au mai schimbat niscai lucruri la sediul din Kiseleff. Într-un articol lung şi incoerent, intitulat: Alianța PNL+USR ar putea dăuna grav sănătății, publicat în romaniacurata.ro, care-mi aduce aminte de tâpenia numită centralism democratic de pe vremea PCR, Mungiu-Pippidi ne sugerează că cel mai bine ar fi să privim spre PSD, cu toate păcatele lui, dacă tot ne ostenim să votăm la parlamentare.

Nu vreau să insisist asupra convingerilor politice ale doamnei, sunt deja notorii. Ca şi aroganţa ei. Remarc doar că, de multă vreme, demagogia ei de activist de duzină, telefonată chiar şi din Germania, nu prea mai convinge pe nimeni. N-ar fi rău ca în viitor să adopte niscai formule corale. Oarece solemnitate pătimaşă a incontinenţei bombastice pe mai multe voci i-ar aduce poate mai mult succesuri şi mai puţine eşecuri, vorba unei iluste politiciene. E doar o sugestie, fireşte.

3 comentarii la „Demagogia Alinei Mungiu-Pippidi sau discurs cu ocazia unui toast cu borş”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.