Discursul bombastic al Gabrielei Firea măsoară nivelul de obedienţă la televiziunile de ştiri

Nu cu multă vreme în urmă, ştirile tv legate de Gabriela Firea curgeau gârlă şi, bănuiesc, ea se simţea extrem de competentă. După o perioadă de oarece absenţă,  pricinuită de pierderea primăriei, Firea se întoarce în trombă, chiar dacă ministerul la care a repartizat-o PSD nu are sediu, după cum tocmai spunea.

Aşadar, ieri, hodoronc-tronc, Antena3, RTV, B1 TV şi Realitatea Plus au oprit simultan ştirile ca să transmită un discurs bombastic al Gabrielei Firea, noul ministru al Familiei. Spiciul era pricinuit de un eveniment la care participa şi Daniel Băluţă, primarul PSD al sectorului 4, iar tărăşenia a fost sesizată pentru prima dată de  jurnalistul Cristian Andrei.

Atâta mobilizare mediatică doar pentru a cânta un imn de slavă la adresa Gabrielei Firea poate fi catalogată drept obedienţă, fiindcă publicitate n-o putem numi de vreme ce semnul specific nu apărea pe ecrane. Dacă-i publicitate mascată, înseamnă că cineva a plătit. Întrebarea e cine. Sper că nu contribuabilul de la sectorul 4. Însă CNA poate răspunde la întrebare. Sau nu, daca-i vine şef de la PSD.

Cel puţin deocamdată, ne lovim de misterul apariției materialului legat de Firea la patru televiziuni de ştiri în acelaşi timp, în pofida faptului că era departe de vreun interes la nivel naţional. În rest, la rigoare, obediența opreşte ştirile, indiferent de eră; unii îi spun deficienţă, alții – carieră.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Discursul bombastic al Gabrielei Firea măsoară nivelul de obedienţă la televiziunile de ştiri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.