Lui Adrian Năstase i se va spune şi Reabilitatu’. Precis va uita supărarea pricinuită de Steaua României

Şi iată că Adrian Năstase, condamnat la închisoare pentru corupție, preţ de vreo 500 de zile, în două rânduri, a primit de la Moş Gerilă un cadou numit reabilitare. Adică, traducând din română în română, în mărinimia ei, ICCJ i-a aprobat cererea de reabilitare judecătorească.

Dacă decizia va rămâne definitivă şi după o eventuală contestaţie, Năstase, cu reputaţia recuperată, poate fi ce-a fost şi mai mult decât atât. Adică poate ocupa o funcţie politică, poate fi ales în Parlament ori pe plan local ş.a.m.d.

Până una alta, conform presei mondene, Năstase se află într-o vacanţă în Dubai. De regulă acolo se uită de greutăţile vieţii pricinuite de marile averi. Dacă şi onoarea îi va fi reperată definitiv de instanţă, sunt îndeplinite toate condițiile ca fostul premier, un om cu o forţă de penetrare serioasă, după cum îl cataloga Ion Iliescu, să privească din nou spre zările albastre al politichiei care i-a adus bunăstare în exces.

Precedentul există şi poartă numele liderului PSD Marian Neacșu. În 2016, cel din urmă a fost condamnat definitiv de ICCJ la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce și-a angajat ilegal fiica la biroul său parlamentar. Acum, reabilitat Nufărul, Neacşu ocupă ditamai funcţia de secretarul general al Guvernului. După cum se vede, Neacşu a reuşit, Năstase e pe aproape, iar Dragnea se pregăteşte intens.

În rest, vorba lui Adrian Năstase pe vremea în care era la butoane şi slobozea perle cu nemiluita: Singura greşeală care trebuie să nu o faci niciodată este să nu faci niciodată o greşeală de două ori.

Context: Năstase a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare, după contopirea pedepselor din dosarele Zambaccian și Trofeul calității. Însă el a stat în închisoare cam 500 de zile, până în august 2014, atunci când a fost eliberat condiţionat. Atunci i-au fost impuse şi o serie de interdicţii, printre care şi dreptul de a candida la o funcţie publică. Tot din cauza condamnărilor, lui Năstase i-a fost retras Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Lui Adrian Năstase i se va spune şi Reabilitatu’. Precis va uita supărarea pricinuită de Steaua României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.