Dragnea vânează alături de omul invizibil şi vorbeşte despre personaje cu identitate incertă

Nu mă miră deloc faptul că partidele de vânătoare organizate de Liviu Dragnea, mai dihai decât cele ale lui Ceauşescu, ar fi fost locul în care se hotăra şi pomparea banilor publici către Tel Drum.

Povestea cu baronii locali care se văd cu liderul cel mare, indifernt ce nume a purtat, pentru a se decide, în cel mai pur stil mafiot, ce şi cum în România, a început imediat după 1990 şi cred că va durare pururi veci.

Nu mă miră nici tupeul lui Dragnea, cel care spunea, la începutul lui noiembrie, şi afirmă şi acum, că nu l-a văzut pe Petre Pitiș, directorul Tel Drum, de vreo 10-15 ani, în pofida faptului că liderul PSD a mers cu el la vânătoare de vreo 32 de ori, chiar în ultimii 9 ani, aşa cum arată RISE Project.

Cum nu voi fi surprins dacă aflu că, atunci când merge la vânătoare Petre Pitiş devenea omul invizibil.

Constat doar că răspunsurile lui Dragnea la întrebările incomode au devenit de-a dreptul suprarealiste. Mai mult, el vorbeşte deja despre personaje cu identitate incertă, rupte parcă din teatrul absurdului şi probabil că nu mai e mult până ce liderul PSD ne va spune că pisica latră şi câinele miorlăie.

Aşadar, după dezvăluirile RISE Project, Dragnea a fost întrebat cum explică că, deşi recent a spus că nu s-a întâlnit cu acţionarii Tel Drum de vreo 10-15 ani, au apărut imagini la partide de vânătoare la care a participat împreună cu aceştia, în urmă cu 3-4 ani.

”Domnişoară procuror, chiar v-am răspuns, e suficient”

Dragnea: Nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi, eu cred că am fost la sute de partide de vânătoare, sute de partide de vânătoare şi cred că la acele partide de vânătoare pe tot cuprinsul ţării erau zeci de acţionari la diverse companii. Şi cu mâna întoarsă la spate, nu pot să-mi aduc aminte de toţi cei cu care am fost la vânătoare.

Jurnaliştii insistă, Dragnea continuă: Câteodată îţi pare rău după Kovesi. Era mai profesionist DNA, acuma foloseşte să pună întrebări prin reporteri. Chiar aşa de rău au ajuns?

Eu v-am pus o întrebare în calitate de reporter.

Dragnea: Şi eu vă răspund în calitate de preşedinte de partid.

Şi reiau întrebarea. Ştiaţi la acel moment că se află cu dvs. la acele partide de vânătoare acţionarii Tel Drum?

Dragnea: Încă o dată vă spun: nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi şi îmi puneţi o întrebare despre acele partide de vânătoare de la acel moment. Nu ştiu la care moment vă referiţi şi habar n-am despre ce poze vorbiţi.

Sunt 31 de partide de vânătoare la care aţi participat împreună cu Petre Pitiş.

Dragnea: Habar n-am.

Nu ştiaţi dacă e Petre Pitiş acolo?

Dragnea: Domnişoară procuror, chiar v-am răspuns, e suficient. O ţineţi langa cu întrebarea asta în zece forme? Întrebarea mea este foarte simplă la dvs. şi vorbesc mai tare că să audă şi DNA-ul – a merge la o partidă de vânătoare este o infracţiune? Vă întreb pe dvs.

Iar eu v-am întrebat

Dragnea: Nu, vă întreb. Dvs. puteţi da şi răspunsuri? Că sunteţi portdrapelul DNA. Sunt oameni chemaţi la DNA să fie întrebaţi de vânători, de regulile de la vânătoare… Până la urmă, cred că ar trebui să fie chemaţi şi mistreţii, şi iepurii, şi vulpile, şi fazanii, şi ăia chiar ar trebui arestaţi.

Întrebarea mea a fost cu totul alta.

Dragnea: Şi răspunsul meu a fost acelaşi.

Întrebat apoi, de alţi ziarişti, dacă au fost lideri PSD şi acţionari Tel Drum care au participat la aceleaşi partide de vânătoare şi au discutat despre contracte pe bani publici, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu cred aşa ceva. Că sunt nişte prostii, asta vă pot răspunde. Eu n-am participat la nicio partidă de vânătoare unde lideri politici au discutat cu acţionari de la vreo companie despre contracte, eu la aşa ceva n-am participat.”

Apoi, el a susţinut din nou că nu a avut nicio legătură cu acţionarii Tel Drum.

Dragnea: Dacă eu am fost la vânătoare cu o mie şi ceva de oameni înseamnă că eu am legătură cu ei?

Abisal!

Dezvăluirile legate de vânătorile lui Dragnea alături de baronii locali şi acţionarii firmelor private abonate la banii statutului au adus iar în discuţie „Statul paralel”, scos din mânecă tocmai de Dragnea ca să scape de puşcărie. Şi, iată cum ne dumirim, pe zi ce trece, că, de fapt, Statul ăsta paralel, care l-ar băga pe liderul PSD în inchisoare, este doar perdeaua de fum menită să acopere întreg Sistem condus de Dragnea, cel care ar reglementa cu adevărat tot ce mişcă România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.