search
top

Fantome şi Revoluţii

Fantasmagoricul bate până şi revoluţia. La Cairo, spectrul unui călăreţ fără cap – după unii, al Apocalipsei – după alţii, apare chiar printre manifestanţi în imaginile filmate de către un operator al televiziunii MSNBC. Aşa că năluca zburătoare a stârnit ample discuţii, deşi, mai degrabă, este vorba despre o banală iluzie optică. Fizica ştie de ce.

Las la o parte senzaţionalul înfăşurat în mister care vinde cel mai bine. Spun doar că fantoma din Egipt îmi aminteşte de Revoluţia română din 1989, că tot s-au făcut atâtea paralelele tembele între ce se petrece acum la Cairo şi căderea lui Ceauşescu.

Iată, trebuie să recunosc,  există o asemănare – teroriştii din 1989, cei  care  atunci „trăgeau din toate poziţiile”, şi-au luat zborul din România precum fantoma de la Cairo. Şi duşi au fost. Armata ştie de ce.

4 Responses to “Fantome şi Revoluţii”

 1. Nu fantoma e iluzia, spune:

  ci revolutiile. Revolutiile sunt niste mari iluzii. Cine nu crede sa citeasca Istoria

 2. Go spune:

  Asta din poza seamana cu Vadim. Fantoma precis e Mitzura. Dar putem sa-l rugam si pe Iliescu sa joace rolul calaretului argintiu.

 3. DA spune:

  Dar nu doar amrmata!

 4. Baietel:Tehnici de manipulare colectiva a maselor spune:

  In Ha Arab BA- Bura de la eghipteni(care egipteni sant urmasii turcilor selgiucizi) un spectacol pe masura asteptarilor, daca tot cred in recompensa hymenala multipla!

Scrie un comentariu

top