Fantome şi Revoluţii

Fantasmagoricul bate până şi revoluţia. La Cairo, spectrul unui călăreţ fără cap – după unii, al Apocalipsei – după alţii, apare chiar printre manifestanţi în imaginile filmate de către un operator al televiziunii MSNBC. Aşa că năluca zburătoare a stârnit ample discuţii, deşi, mai degrabă, este vorba despre o banală iluzie optică. Fizica ştie de ce.

Las la o parte senzaţionalul înfăşurat în mister care vinde cel mai bine. Spun doar că fantoma din Egipt îmi aminteşte de Revoluţia română din 1989, că tot s-au făcut atâtea paralelele tembele între ce se petrece acum la Cairo şi căderea lui Ceauşescu.

Iată, trebuie să recunosc,  există o asemănare – teroriştii din 1989, cei  care  atunci „trăgeau din toate poziţiile”, şi-au luat zborul din România precum fantoma de la Cairo. Şi duşi au fost. Armata ştie de ce.

4 comentarii la „Fantome şi Revoluţii”

  1. ci revolutiile. Revolutiile sunt niste mari iluzii. Cine nu crede sa citeasca Istoria

  2. Asta din poza seamana cu Vadim. Fantoma precis e Mitzura. Dar putem sa-l rugam si pe Iliescu sa joace rolul calaretului argintiu.

  3. In Ha Arab BA- Bura de la eghipteni(care egipteni sant urmasii turcilor selgiucizi) un spectacol pe masura asteptarilor, daca tot cred in recompensa hymenala multipla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.