Franţa nu-i chiar oarbă. A început să vadă. Ce surpriză!

Una din zece persoane deferite justiţiei la Paris este din România, declară, patetic, Claude Guéant, ministru de interne francez. „Delincvenţii români reprezintă un inculpat din zece în capitală”, mai susţine demnitarul.

Printre măsurile pe care Claude Guéant doreşte să le ia se numără şi instalarea unui „magistrat român la Paris în următoarele săptămâni, (care) va permite organizarea repatrierii delincvenţilor minori în ţara lor”. Apoi, ministrul a anunţat că Michel Gaudin, prefectul poliţiei din Paris, va „interzice cerşetoria pe Champs-Elysée”, semnând o hotărâre „în această săptămână”. Nu ştiu de ce doar pe Champs-Elysée, dar cu siguranţă o să aflăm.

Aşadar, pe scurt, este vorba despre cetăţenii români de etnie romă care cerşesc la Paris din ’90 încoace.

Şi iată cum, după 20 de ani, demnitarii francezi au observat că nişte doamne cu fuste lungi şi puradei în braţe – flancate de puştii foarte iuţi de mână –  cerşesc agresiv pe străzile Oraşului Luminilor. S-a stricat turismul la Paris sau este vorba doar despre despre eşecul multiculturalismului de care erau atât de mândri? Vom vedea.

Cert e că eu nu cred, nici în ruptu’ capului, că-n Franţa există politicieni orbi. Orbi, la fel ca-n România, sunt doar cei care i-au ales.

2 comentarii la „Franţa nu-i chiar oarbă. A început să vadă. Ce surpriză!”

  1. A inceput campania electorala, iar francezilor li se spune ca, de fapt, in inchisorile lor nu sunt francezi, ci tiganii din Romania. O prostie mare cit toata Franta. In inchisorile lor peste 97% sunt francezi.
    Sarkozy mizeaza pe electoratul ultranationalist al lui Le Pen, de unde intelegem ca este si disperat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.