În lumea impertinenţilor, clădită pe osteneala truditorilor fară minte

Avem un premier trimis în judecată de DNA pentru 17 infracţiuni şi un primar general al Capitalei arestat pentru luare de mită.

Până la verdictul final şi irevocabil, doresc doar ca inteligenţa, cată mi-a mai rămas, să nu fie călcată în picioare. Chiar nu vrea să ştie cu precizie cât cântăreşte tapla fiecăruia dintre cei doi.

Spun aste pentru că Victor Ponta, primul şef al executivului trimis în faţa magistraţilor în timpul mandatului său, ne trateză ca pe ultimii fraieri. Nu comentează acuzaţiile DNA  (complicitate la evaziune și de spălare de bani), dar, la cacealma, promite că economia va crește odată cu salariile și pensiile. Fireşte, în pofida unui procur neprofesionist care l-ar hărţui.

La rândul său, Sorin Oprescu se jură că n-a luat niciodată mită, însă, pe culoarele DNA, întreabă un martor dacă banii găsiţi asupra sa erau marcaţi de procurori. Şi ca bomboana să stea cât mai mai bine pe colivă, toţi complicii primarului din dosarul de corupţie au cazier ori relaţii cu interlopii. Unul este poreclit Grenadă, altul Sfântu’…

Cum n-am o concluzie, fiindcă judecătorii nu s-au pronunţat irevocabil, constat, încă o dată, că trăim într-o lume a marilor impertinenţi. O lume clădită pe osteneala zadarnică a truditorilor fară minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.