Insula Belina, misterul cântăreţei blonde şi reţelele de trafic de persoane VIDEO

Din câte se ştie deja, celebra şi, totodată, misterioasa insulă Belina, aflată pe Dunăre, între judeţele Olt şi Teleorman, ar fi fost trecută de Liviu Dragnea în limita Teleormanului, apoi luată de Tel Drum şi închisă pentru folosire cu circuit închis. Aici ar fi avut aveau loc chefuri cu personaje sus-puse, cărora li s-ar fi adus şi fete, „la desert”. Informaţia este foarte importantă în contextul scandalului declanşat de cazul tinerelor răpite la Caracal.

Pentru că în spațiul public au apărut mai multe declarații privind rețelele de proxenetism folosite de oamenii din politica românească, am decis să publicăm un fragment din Belina – Episodul 3 – Insula Fărădelegii înaintea publicării episodului în întregime. Vă rugăm să ascultați ce au de spus oamenii din zonă despre chefuri cu fete și vedete și un polițist de frontiera despre lipsa de acces a politiei pe insulă, aflată în zona de graniță, si despre rețele de trafic de persoane, scrie pe pagina de Facebook Passport Productions.

Există în România locuri unde nu există statul Român ci statul Dragnea sau Stănescu sau Tel Drum – cum spune cineva în filmul nostru. Unde poliția nu este o instituție aflată în slujba poporului sau măcar a statului ci o instituție capturată de baronii locali, care decid în mod discreționar cine va fi propulsat în funcții. Cei propulsați știu evident cum au ajuns acolo, deci știu și cine le este șeful, care atâta timp cât nu este deranjat de autoritățile naționale precum DNA sau DIICOT deține de fapt o putere absoluta și stă deasupra legii precum un rege din țările arabe, mai arată sursa citată.

Insula Belina a fost, timp de cinci ani, fieful Tel Drum, capturată total de statul paralel al lui Liviu Dragnea. Pana în ziua de astăzi am aflat nu mai mult decât vârful aisbergului despre ceea ce s-a petrecut acolo, și cat de departe au mers fărădelegiile. În schimb, există informații suficiente de la oamenii din zonă pe care însă, după știința noastră, autoritățile statului nu i-au întrebat până acum nicodată ce știu sau ce au văzut.

În ultimii ani în Caracal, un orășel cu nici 30.000 de locuitori, a fost descoperită și, conform anchetei DIICOT de atunci, destructurată, cel puțin o rețea de proxenetism și trafic de minore. Există însa multe semne de întrebare în legătură cu situația actuală, și multi dintre cei aflați în acel dosar sunt astăzi în libertate.

Despre situația din Teleorman, Carmen Dumitrescu, jurnalista care, cum o descria Liviu Dragnea, „umblă liberă prin Teleorman”, scria astăzi următoarele: „De la Alexandra încolo e cazul să intrăm într-un mare alt subiect de presă: fetele traficate și puse pe tavă politicienilor din fiecare județ la orgiile lor. Asta e o speță despre care se vorbește cu tonalitate joasă prin multe județe, inclusiv în Teleorman. Și ieri am auzit aceeași schemă în Caracal. Oamenii politici importanți se adună la un chef într-un loc retras și, la un moment dat, vine „responsabilul cu fetele”. De aici ies filmări care îi ajută să se țină unii pe alții în șah.”

Precizăm că în momentul de față nu există nici o dovadă care pune cazul Alexandrei din Caracal în legătura cu o rețea de proxenetism și nu speculăm în privința aceasta.

Insă ne aflam într-un moment de cotitură și lumea a început să vorbeasca cu o tonalitate mai puțin joasă despre proxenetism în baronatele locale. Este momentul în care consideram că o anchetă mult mai largă în privința tuturor informațiilor, de la Țăndărei până la Caracal, este inevitabilă. Astfel am considerat că publicarea mărturiilor puține pe care le avem noi pe masă ca fiind obligația noastră, acum și nu mai târziu, arată Passport Productions.

******

În 2017, Liviu Dragnea îi spunea lui Mihai Gâdea, la Antena3: dosarul Belina este o ficțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.