Iohannis: «România nu are premier; infractorul Dragnea conduce prin interpuşi». PSD reacţionează halucinant VIDEO

Preşedintele Iohannis Klaus susţine, în legătură cu sesizarea Guvernului la CCR privind un posibilul conflict legat de numirile la Dezvoltare şi Transporturi, că judecătorii nu ar avea cum să rezolve problema, ea fiind una politică.

Iohannis mai afirmă şi că Românai nu are, de fapt, premier.

…O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima este că România nu are de facto prim-ministru. A doua cauza e inabilitatea PSD de a face politică de orice fel, a declarat Iohannis în faţa ziariştilor.

Întrebat cine conduce totuşi România, dacă politic nu are premier, Iohannis a apreciat că Executivul este condus astăzi de către Liviu Dragnea, „infractorul Dragnea, care conduce prin interpuşi”.

Preşedintele susţine va aştepta luarea unei decizii de către Curtea Constituţională, cu privire la posibilul conflict instituţional Preşedinţie-Guvern, legat de numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, iar abia apoi va anunţa rezultatul analizei sale.

Pe de altă parte Traian Băsescu, fost preşedinte, crede că Liviu Dragnea, liderul PSD, nu mai are niciun control.

Daddy pare a nu înţelege nimic !
Dragnea nu mai controlează în momentul de faţă nici guvernul, nici grupurile parlamentare, nici majoritatea parlamentară şi nici partidul al cărui preşedinte crede că mai este, scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.
Sunt ultimele zile când Dragnea mai poate pleca din fruntea PSD pentru că vrea el.
Peste câteva săptămâni va fi prea târziu şi va pleca pentru că a fost dat afară.
Până şi pesediştii au început să priceapă ce dezastru a însemnat supunerea oarbă faţă de Dragnea pentru partid, pentru guvern şi pentru ţară.
Dragnea, pleacă acum!
PS – Nu uita să-l iei şi pe „marele gânditor” Vâlcov.

Ce spune PSD

Răspunsul PSD la declaraţiile lui Iohannis este de-a dreptul halucinant.

De pildă, în opina partidului decizia președintelui de a nu o numi pe Lia Olguța Vasilescu este „iresponsabilă” şi ar fi motivată de „ranchiună”, de „obsesii personale” şi – atenţie! – acelaşi Iohannis, susţine PSD, „blochează România, astfel încât Guvernul PSD-ALDE să nu facă investiții în autostrăzi”.

Aşadar, nu avem autostrăzi pentru că Iohannis n-a semnat numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Ilan Laufer. N-o spun eu, ci PSD. Te doare mintea!

Iar dacă nu credeţi, ciţiţi mai jos:

PSD condamnă blocajul instituțional creat prin gesturile iresponsabile ale lui Iohannis (comunicat)

Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte.

Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală.

Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă.

În aceste condiții, PSD va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.