Ipocrizie mercantilă: Victor Ponta vrea doar pentru el privilegiul de-a critica PSD

Înainte ca Liviu Dragnea să ajungă la puşcărie, nu era zi în care Victor Ponta să nu atace dur PSD şi pe liderul său.

De multe ori, declaraţiile lui Ponta ori postările sale pe Facebook erau devastatoare pentru partidul condus atunci de Dragnea. Era firesc devreme ce Ponta, fost lider al PSD, ştia la perfecţie ce şi cum cu partidul, ca şi părţile moi ale liderului care se dorea maxim. Povestea e de notorietate, nu insist.

Acum însă, Ponta pare decis să obţină exclusivitate în ce priveşte atacurile la adresa PSD. Altfel nu declara aseară la Antena3: Faptul că preşedintele ţării zi de zi atacă PSD-ul mi se pare nedrept, mi se pare neproductiv.

De unde înţeleg că, atunci când Ponta se manifesta zi de zi extrem de critic şi ofensiv la adresa PSD, atitudinea sa era constructivă, însă dacă partidul pe care l-a condus cândva, şi la care încă se gândeşte oftând, este atacat de altcineva, preocuparea respectivului este neproductivă.

În rest, da, toţi populiştii, chiar şi cei fără extravaganţă retorică, vor să credem orbeşte în lozincile lor tulburătoare.

Un comentariu la „Ipocrizie mercantilă: Victor Ponta vrea doar pentru el privilegiul de-a critica PSD”

  1. Citind din La Fontaine, ca sa vedem ca este baiat citit, Ponta ii spunea Vioricai Dancila: Nimeni nu e destul de deştept ca să poată convinge un prost că e pros. Corect. Cum nimeni nu e atit de inteligent incat sa il convinga pe Ponta ca nu mai poate vinde nimanui cioroiul vopsita, fie si daca ii cu numele de cod Mickey Mouse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.